5 klesmerker som har blitt trendy igjen

Klesmerker6

Trodde du at moteverdenen var ferdig med Adidas sine karakteristiske sneakers og Guess sin trekantlogo? Tro om igjen. Her er merkene du trodde hadde dødd ut, men som nå er hetere enn noensinne.

Caroline Andrea Furu
Publisert:
Klesmerker6

Sort Adidas genser fra Zalando. Foto:Produsentene

649,-
Gå til butikk
Klesmerker6

90-TALLS: Popstjernen Rihanna kler seg ofte i sporty merker som Adidas. Foto: NTB Scanpix

Enkelte klesmerker slår gjennom med et brak, og produserer klær alle vil ha. Først kaster de mest oppdaterte moteløvene seg på trenden, før det spres til massene.

De fleste klesmerker som tidligere har hatt en sterk posisjon i motebransjen, vet hvordan de skal fornye seg. Derfor er mange av klesmerkene alle elsket på 70- og 80-tallet nå trendy igjen.

MinMote skrev om Adidas-slippersene som var trendy på 90-tallet, og som igjen hadde funnet veien til gatene i Paris. De klassiske Timberland-bootsene har også gjenoppstått i motebildet, og kanskje du er så heldig å eie et par du kan børste støv av?

Nedenfor har vi funnet frem noen gamle, kjære klesmerker som du kanskje hadde på deg i tenårene. Finner du din favoritt blant de gjenoppståtte klassikerne?

1. Guess

GJETT HVEM: It-jenta Gigi Hadid, som regnes for å være en av modellverdenens heteste fjes akkurat nå, er blirr hentet inn som kampanjemodell for Guess. Foto: Getty Images

Guess ble for alvor kjent på 80-tallet, og var da et av de mest kjente jeansmerkene. Etter et par år stilnet det rundt motehuset, og merker som Calvin Klein og Tommy Hilfiger tok over forbrukernes oppmerksomhet. Nå, over tretti år senere, er Guess tilbake for fullt.

Det er neppe tilfeldig at stjerneskuddet Gigi Hadid er modell for akkurat Guess, og at kjendiser som Kate Bosworth og Taylor Swift har blitt observert i antrekk fra klesmerket den siste tiden.

2. Levi's

KORT OG GODT: Den russiske motejournalisten Miroslava Duma regnes for å være et stilikon verden over, og har selvfølgelig et par avklipte 501-jeans i skapet. Foto: Getty Images

Et klesmerke som i det store og det hele aldri går ut av motebildet, er definitivt Levi's. Merkets historie går helt tilbake til 1853, men de fleste forbinder Levi's kanskje aller mest med stjernene i 90-tallsserier som «Friends» og «Full House». Nå som våren og sommeren er rett rundt hjørnet er utvaskede Levi's-shorts og bukser mer aktuelle enn noensinne.

3. Adidas

OPPDATERT UTTRYKK: Modellen Jourdan Dunn har en kul og avslappet stil, og kombinerer en oppdatert versjon av Adidas Originals-genseren med sko fra samme merke. Foto: Getty Images

Det var i 1986 hiphop-gruppa Run DMC laget sangen «My Adidas», der de hadde på seg de karakteristiske Adidas Superstars-skoene med sorte striper på siden. På 90-tallet var det derimot de sorte treningsbuksene deres alle ville kle seg i. Men etter treningsbuksene hadde sett dagens lys, sank populariteten til klesmerket. Nå er klesmerket mer populært enn noensinne igjen, og spesielt Superstars-skoene som blir sett på it-jenter og fashionistaer verden over.

4. Timberland

AVSLAPPET: Modellen Cara Delevingne blir ofte observert i de klassiske Timberland-skoene. Foto: Getty Images

Bootsene med den karakteristiske brunfargen og tykk såle var først trendy på 90-tallet blant rappere og hip hop-artister, men det er helt tydelig at de nå er inn igjen - også blant kvinner. Ikke bare har A-kjendiser som Kanye West, Rihanna, Khloe Kardashian og Cara Delevingne blitt observert i skoene; Kjendisene har også iført barna sine de stødige bootsene. Les mer om Timberland-skoene her!

5. Calvin Klein

I HALVSØSTERENS FOTSPOR: I 1992 var Kate Moss modell for Calvin Klein. I fjor prydet hennes egen halvsøster, Lottie Moss (16), motehusets kampanjer. Foto: Getty Images

Kanskje husker du Calvin Kleins t-skjorter og gensere med den store CK-logoen på brystet - det gjør i hvert fall vi. Det var stille fra det amerikanske merket en stund, men nå er det tydelig at det har gjort comeback. I fjor var halvsøsteren til Kate Moss modell for merket, 22 år etter Kate selv. I fjor begynte også kjendiser som Kendall Jenner og Miranda Kerr å legge ut bilder på Instagram av seg selv i de 90-tallsaktige trusene til merket. I ettertid har utallige jenter lagt ut bilder av sitt ikoniske Calvin Klein-undertøy under hashtaggen #mycalvins, og merket har til og med klart å få med seg Justin Bieber som modell for sine vårkampanjer.

Publisert:

Finn mer innhold om: