Dansk stjernemodell bedt om å gå ned i vekt: - Et slag i trynet

REAGERER: Nina Agdal forteller at hun tidligere har fått beskjed om å endre på kroppen sin. Nå innrømmer modellen at det var spesielt tøft å få beskjed om å gå ned i vekt. Foto: Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Den danske modellen Nina Agdal (21) synes det var tøft å få beskjed om å slanke seg. Nå advarer hun mot å be jenter gå ned i vekt.

Til tross for sin unge alderen, har Agdal allerede en imponerende CV med flere store navn på listen. 21-åringen har tidligere gjort jobber for Victoria's Secret og i fjor gjorde hun sin første opptreden i Sports Illustrated Swimsuit. Senere ble Agdal stemt fram til Sports Illustrated «nykommer» i 2012.

Under årets superbowl figurerte Agdal i en reklame for Carl's J./Hardee's, og fulgte dermed i fotsporene til Kim Kardashian, Padma Lakshimi, Paris Hilton og Kate Upton.

I et intervju med Ocean Drive magazine innrømmer 21-åringen at dagens modellkrav kan være vanskelige å håndtere.

- Det har hendt at jeg har fått beskjed om å gå ned i vekt eller stramme opp enkelte områder. Det er forskjell på å stramme opp og gå ned i vekt, sier Agdal og fortsetter:

- Du bør ikke fortelle tynne jenter at de skal gå ned i vekt fordi det sårer. Det sårer uansett hvem du er, hvor tynn eller stor du er. Hvis noen forteller deg at du må ned i vekt, er det som et slag i trynet.

LES OGSÅ:Top Model-deltaker ble for tynn: - Vil ikke bli stemplet som syk

PÅ RØD LØPER: Agdal har posert for flere store merker, og blir også invitert til å sitte på første rad under de store motevisningene. Her er hun på rød løper med kjendismodell Coco Rocha i forbindelse med moteuken i New York tidligere i høst. Foto: Getty Images / All Over Press

Vektpress

Agdal er ikke den første supermodellen som har snakket ut om vektpresset i modellbransjen. Tidligere i år gikk modell og skuespiller Rosie Huntington-Whiteley (26) ut i media og fortalte om ekstremdietten hun ble rådet til.

Uttalelsen kom knapt en uke etter at den tidligere Prada-modellen Georgina Wilkin (23) fortalte historien om det som skulle bli en lysende modellkarriere, men som resulterte i syv år med alvorlige spiseforstyrrelser.

Men det er ikke bare modeller som møter et usunt kroppspress tidlig i karrieren. I novemberutgaven av britiske Harper’s Bazaar fortalte skuespiller Jennifer Lawrence at hun fikk beskjed om å slanke seg eller bli sparket.

Publisert:

Finn mer innhold om: