Luksusgruppen LVMH selger Donna Karan

SLITER: DKNY klarer ikke selge nok til at eierne vil beholde merket. Her fra DKNYs høst/vinter 2016-show under moteuken i New York. Foto: Getty Images

Donna Karan International sliter med å hevde seg i moteverdenen - nå har de franske eierne bestemt seg for å selge merket.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det skriver blant annet nyhetsbyrået Reuters.

COUTURE: Det råeksklusive merket Donna Karan har ikke vist under moteuken siden 2015. Her fra høst/vinter 2015-kolleksjonen. Foto: Getty Images

For å begynne med fakta: Det franske holdingselskapet LVMH (eier av blant annet Louis Vuitton, Christian Dior og Emilio Pucci) skal selge Donna Karan International til klesfirmaet G-III Apparal Group. Donna Karan International er også eier a undermerket DKNY.

NYHETER

Kygo blir klesdesigner

Mindre verdt

Ifølge Reuters analytikere anslår analytikere at DNKY omsetter for mellom 450 og 500 millioner dollar i året, noe som vil si at det G-III betaler for selskapet tilsvarer 1-1,5 ganger DKNYs årlige omsetning - som er mindre enn det LVHM betalte da de kjøpte merket i sin tid (de betalte rundt 1,9 ganger omsetningen).

- Å selge DKNY er en måte å kvitte seg med et problem på, på et tidspunkt hvor markedet er tøft og luksusbedrifter gjør rett i å vise mindre tålmodighet med bedrifter som ikke presterer, sier analytiker i Exane BNP Paribas, Luca Solca, til Reuters.

KJENDISFAN: Diane Kruger på Vanity Fairs Ocar-fest i 2015 i Donna Karan-kjole. Foto: Getty Images
NYHETER

Alexa Chung lanserer eget klesmerke

Problemmerke

Dette er imidlertid ikke første gang det stormer rundt det amerikanske merket. For et drøyt år siden ble det klart at produksjonen av Donna Karan International ble lagt på is, og at det ikke ble noe show under moteuken i New York.

Den gangen ble det sagt at dette var for å fokusere på DKNY, som de siste årene har stått for mesteparten av salget.

Men heller ikke det rimeligere undermerket klarer å havnde seg i konkurranse med merker som Michael Kors og Alexander Wang, noe eierne nå åpenbart har fått nok av.

AMERIKANSK MOTEFAN: Michelle Obama bruker ofte amerikansk design - her i kjole fra Donna Karan under et besøk til Italia. Foto: AP
Publisert: