Brudene, sexsymbolene og klassikerne: Årets 20 best kledde kvinner

Året går mot slutten og det motemagasinet Harper's Bazaar har plukket ut 2011's best kledde. Blant dem er både kongelige, it-jenter og en rekke nykommere.

Det amerikanske motemagasinet har gjort en ny vri på best kledd-listen og droppet rangeringen. I stedet er de 20 best kledde delt opp i kategorier. På listen er et bredt spekter av kjendiser og ikke overraskende blir motehertuginnen Kate hyllet for sin brudekjole fra Alexander McQueen. Dermed danker hun ut årets andre store kongelige bryllup mellom fyrst Albert og Charlene og er den eneste kongelige på listen.

Her kan du drømme deg bort i noen av 2011's mest minnesverdige moteøyeblikk som verdens best kledde kvinner har gitt oss.

Brudene

Hertuginne Kate (29) og Kate Moss (37)

Det har vært et stort år for kjendisbryllup både i Norge og resten av verden. I april var alle øyne på Storbritannia da prins William fikk sin Kate, mens Maria Skappel sto for årets kanskje mest oppsiktsvekkende kjole her til lands.

På Harper's Bazaars liste er det imidlertid bare to bruder som har fått plass. Det er kanskje ikke overraskende Hertuginne Kate av Cambridge, sammen med motedronningen Kate Moss.

Se også:Moteekspertene hyller Kates brudekjole

Mens hertuginnens kjole var klassisk med blondedetaljer og lange ermer, valgte Kate Moss en diamantbesatt kreasjon med gjennomsiktige partier da hun ga Jamie Hince sitt ja. I håret hadde hun et vintage-slør og på føttene gikk hun for et par ultraeksklusive Manolo Blahnik-sko. Kjolen var designet av den skandaleomsuste John Galliano som er en nær venn av moteikonet Moss.

Sexsymbolene

Kate Winslet (35), Jennifer Lopez (42), Gwyneth Paltrow (39) og Rosie Huntington-Whiteley (24)

Årets mest sexy, eller «the bombshells», som Harper's Bazaar kaller dem, har virkelig gitt publikum noe å se på på den røde løperen i år.

Kate Winslet elsker å kle sin flotte kropp i «effektkjoler» fra Stella McCartney, noe som tydeligvis har falt i smak hos motemagasinet.

Se også:Kjendisene elsker «effektkjolen»

I denne kategorien er selvsagt også pop-divaen Jennifer Lopez, som får spesielt skryt for sin grønne gudinnekjole fra Pucci som hun bar under BAFTA-eventen tidligere i år.

Hollywoods «førsteklassinger»

Emma Olsen (25), Hailee Steinfeld (14), Elizabeth Olsen (22)

- Hvis man ser på Hollywood som en skole var ikke 2011's førsteklassinger dårligere enn resten i motefaget, mener motejournalist i Harper's Bazaar Derek Blasberg.

De er alle under 25, men har likevel bevist at det ikke er stor avstand mellom dem og Hollywood-veteranene når det gjelder mote.

Se også:Hollywoods hotteste tenåringer

«Barnepiken»-stjernen Emma Stone har for eksempel gjort seg bemerket med en rekke designerantrekk på den røde løperen, fra blant annet Balenciaga, Giambattista Valli og Chanel.

Den yngste Olsen-søsteren Elizabeth spås også en like lys motefremtid som de eldre it-tvillingsøstrene Mary-Kate og Ashley.

De som «har alt»

Anne Hathaway (29), Alexa Chung (28) og Dasha Zukhova(30) og Charlotte Casiraghi (25)

Se også:Stjel stilen til Alexa Chung

Å se sexy ut på den røde løperen uten at det blir for mye er en kunst. For mye glitter og glam kan bli tacky, mens for lite gjør at man forsvinner i mengden.

Ifølge motejournalist Derek Blasberg er det få som mestrer den fine balansegangen bedre enn skuespiller Anne Hathaway, fashionista Alexa Chung og den russiske modellen og designeren Dasha Zukova.

De klassiske

Kirsten Dunst (29), Jennifer Aniston (42) og Adele (23)

Mens noen stadig streber etter å prøve nye ting i moteveien, rommer også Hollywood en rekke klassiske skjønnheter som dessuten vet hvordan man skal kle seg.

I enkle og klassiske antrekk trår de sjeldent feil, og beviser at man ikke trenger å være eksentrisk og vill i klesveien for å bli hyllet for sin personlige stil.

minMote-bloggen:Hurra for hele Adele!

De innovative

Kate Blanchett (42) Lady Gaga, (25), Dahne Guiness (44) og Giovanna Battaglia

Det kanskje mest selvskrevne navnet i denne kategorien er pop-dronningen Lady Gaga. Siden hun ble kjent har hun stilt i det ene sjokkerende antrekket etter det andre, og 2011 er intet unntak. Motejournalist Derek Blasberg mener at «for mye av en god ting blir fantastisk» og bruker Lady Gaga og den supereksentriske artisten og moteikonet Daphne Guiness.

Blasberg hyller også Kate Blanchett for hennes kjolevalg under årets Oscar-utdeling, som var en lys lilla kreasjon fra Givenchy.

Det siste navnet er mindre kjent for mange, men eks-modell og moteredaktør Giovanna Battaglia har med sine mange dristige antrekk også fått en plass på listen.

Les minMote-bloggen her.

Følg journalisten på Twitter her.

Sjekk streetstyle-bloggen her.

Hvordan var din opplevelse i dag?