Napper kjendisenes bryn for 200 000 i måneden

Han har fått både Karita Bekkemellem og Christer Falck til å hyle av smerte med sin nappeteknikk. Likevel valfarter kjendisnorge til øyenbrynskongen Fred Hamelten (41).

Guro Havro Bjørnstad
Publisert:

Et mangfold av norske artister, moteredaktører, finansfruer, politikere og skuespillere bruker Hamelten, som til daglig jobber på salongen til Jan Thomas i Oslo, til å sikre seg perfekte bryn.

– Jeg er ikke høy på pæra, men det er rett og slett ingen som er i nærheten av meg når det kommer til dette feltet. Jeg spesialdesigner alle øyenbrynene jeg jobber med. Jeg er i en egen klasse, sier Hamelten.

Han benytter seg av teknikken «threading», en metode som går ut på at man bruker sylskarpe tråder til å fjerne hår, men legger til at han stadig utvikler nye metoder og brukerverktøy.

– Fred har gått inn og tatt et marked som ikke eksisterte i Norge før og bygget seg opp stort takket være hardt arbeid. Han er en tryllekunstner, skryter kjendisstylist Jan Thomas.

LES OGSÅ: Kjendismødrenes motetips til gravide

Brynkongen havnet i søkelyset forrige helg da Rihanna plukket ut en diamantbelagt gullpinsett fra Hamelten, fra det overdådige gavebordet med norske produkter som ventet på hotellrommet i Oslo.

Pinsetten, som ifølge Hamelten har en verdi på 65 000 kroner, falt såpass i smak at Rihanna takket Fred via sine kontoer på Twitter og Instagram: «Fred Hamelten, takk for mine «thugh life tweezas».

– Det kan ikke beskrives. Jeg fikk beskjed om at hun hadde takket meg på Twitter midt på natten, og telefonen har ikke stått stille siden, sier han og legger til:

Lang kundeliste

– Jeg liker å gjøre ting som er unikt og spesielt, og det å pynte og designe en spesiallaget pinsett er det ingen som har gjort før.

Freds norske kundeliste inkluderer Janne Formoe, Karita Bekkemellem, Tone Damli Aaberge og Dorthe Skappel. Han brukes også hyppig av TV-kanalene for grooming av mannlige programledere, og blant dem som har fått oppleve Freds magi er Christer Falck.

– Første gang Christer fikk nappet øyenbrynene sine hos meg begynte han å gråte. «Threading» kan gjøre litt vondt for noen. Karita Bekkemellem hylte første gangen! Men nå er hun en av mine faste kunder, sier Hamelten.

Karita Bekkemellem mangler ikke godord når det gjelder øyenbrynspesialisten.

– Fred er en kunstner, og en veldig flott fyr. Jeg har vært kunde hos han i mange år, og er veldig fornøyd. Han er raus og god, veldig serviceinnstilt, ekstremt dyktig, men han gjør også et uutslettelig inntrykk på deg personlig, forteller hun.

Vil du ha time hos kjendisfavoritten må du regne med ventetid: Fred er fullbooket ut året og langt inn i 2013 med trofaste kunder som kommer igjen og igjen for å få perfekte bryn. Omsetningen for brynbusinessen ligger nå, ifølge Hamelten, på ca. 200 000 kroner i måneden.

– Vi har så vidt begynt å åpne bookingen for 2014, og det er en del som har bestilt allerede, sier Hamelten.

Jan Thomas mener det er fullt forståelig.

– Det er ikke så vanskelig å få en kjendis til å ta en time hos deg. Men det å få de til å komme igjen og igjen er det ikke så mange som får til. Fred har et unikt talent, han har en stor passion for faget sitt, og han er veldig hardtarbeidende, forteller Jan Thomas.

Men Hamelten har ikke alltid hatt øyenbrynsfiksing som fulltidsjobb. Veien har vært lang, og den begynte allerede da han var liten gutt. Fred vokste opp i et hjem der moren hans også hadde øyenbryn som spesialitet.

– Mamma er den beste øyenbrynsnapperen jeg noensinne har møtt. Hun pleide å nappe to øyenbryn samtidig med begge henda, med en spesiallaget kniv! Etter en stund ble hun syk, og kunne ikke fortsette med jobben hun gjorde.

På et familietreff var det likevel en slektning som spurte om hun kunne nappe øyenbrynene hennes, og etter mye om og men fikk jeg prøve meg. Jeg satt i et par timer og jobbet, og resultatet ble rett og slett veldig bra. Da mamma så resultatet ble hun sjokkert; «Du er jo bedre enn meg!» utbrøt hun, forteller Fred Hamelten.

Derfor elsker kjendisene Fred

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener Fred Hameltens brynkunst kan løfte og åpne et ansikt. Hun er selv kunde hos spesialisten og forklarer hvorfor:

– Man tenker kanskje ikke over hvor mye øyenbryn har å si for ansiktet, men har man vært hos Fred innser man hvor mye riktig brynform kan løfte og åpne ansiktet.

– Det er en grunn til at norske kjendiskvinner er trofaste kunder hos ham. Han er allerede nesten fullbooket frem til 2014 - det sier litt om hvor ettertraktet han er. Folk er villige til å betale mye og vente lenge for å komme til ham, vi er utrolig heldige som har ham i Norge.

LES OGSÅ: Slik forebygger du aldringstegn i 40-årene

LES OGSÅ: Disse plaggene gjør deg til en trendsetter

SE VIDEO: Få Charlotte Thorstvedts beste festivaltips

Publisert: