Rød kjendistrend- tre veier til julens heteste sminkestil

Det er tid for å skinne litt ekstra og ingenting frisker opp et antrekk mer enn et par rålekre røde lepper.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Det har vært et hav av røde lepper å se på på kjendisene denne høsten. Alle fra Blake Lively til Jennifer Lopez har flashet rød trutmunn i en aller annen versjon. Vi lar oss inspirere og viser deg tre trendy måter å legge julens kuleste sminketrend på i samarbeid med makeupartist Therese Dombek.

Glossy lepper

For den mest vågale er de 70-tallsinspirerte glossy leppene et partymust. Fargen som oser av discodiva har blitt sett på alle fra J. Lo ,Taylor Swift og Fergie. For mer inspirasjon se på Guccis høstvisning der modellene struttet ned catwalken med leppene dekket i glossy rødt.

Slik gjør du:

- Bruk en leppebase før du legger leppestiften. Da sitter fargen ekstra godt. Fylle deretter inn hele leppen med en lipliner, begynn gjerne på midten og jobb deg utover. På den måten er det enklere å finne den mest flatterende formen, tipser Dombek.

- Påfør fargen rett fra stiften, da får du maks med pigment på munnen. Press vekk det overflødige ved å klemme leppene mellom en serviett og gjenta med en ny påføring rett fra stiften. Fjern det overflødige igjen.

-Forsegl så fargen med en leppeforsegler. La denne tørke, og avslutt med en knallrød gloss, sier makeupartisten.

Thereses tips: Ikke legg glossen helt ut til leppekanten, men rett innenfor, slik at den ikke flyter utenfor munnen.

Matte lepper

Ønsker du derimot en litt mer klassisk og nedtonet variant av fagetrenden er matte eller halvmatte lepper et godt alternativ. Tenk gammeldags Hollywood-glamour og sørg for å ha en perfekt opptegnet leppe med fokus på amourbuen. Trenden er sett på Blake Livley og Gwen Steffani.

Slik gjør du:

- Først legger du en flytende krem på leppen for pleie. Klapp vekk det overflødige med en serviett slik at leppefargen ikke forhindrer å feste seg.

- Bruk en lipliner til å fylle inn hele munnen. Lag en form som kler deg, og bruk tid på å få til en perfekt amorbue.

- Velg deretter en fløyelsmyk leppestift uten for mye oljer og klapp denne godt inn med fingertuppen. Fjern det overflødige og gjenta. Bruk tilslutt en liten rougekost på et transparent pudder for å feste og for å få den matte effekten.

Thereses tips: Helt avslutningsvis, putt fingeren i munnen og dra ut, slik fjerner du farge fra våtkanten på leppene og du slipper å oppdage at du har smilt med røde tenner hele kvelden!

Stained lips

En stained lip kan til forveksling være veldig lik en vanlig rød munn. Men denne looken er hakket mer rocka og tilfeldig enn sine medsøstre. Stilen skal være nonchalant og se ut som den er gjort på et blunk. Tenk Kate Moss og Pixie Geldof for stilinspirasjon.

Slik gjør du:

- En såkalt stained leppe skal være uperfekt, og den beste måten å oppnå dette på er å påføre først uten speil. Påfør en semimatt leppestift på fingertuppen og gni det lett over, men hold deg innenfor leppekanten.

-Se i speilet, og klem leppene sammen så fargen blir lett fordelt. Bruk fingertuppen til å trekke fargen mot munnvikene, det skal ikke se ut som en geishamunn.

- Gni over leppene med fingertuppen igjen, og få litt farge opp mot amorbuen slik at formen blir fin og flatterende, men samtidig uperfekt.

Thereses tips: Vil du ha stained lips, så bruk kun fingertuppen. Med en leppekost blir resultatet garantert for perfekt!

Les også:

Perfekt under juletreet:10 Skjønnhetskupp til under 200 kr. Her!

Slik sminker du deg som en Victoria`Secret engel. Her!

Stor selvbruningsguide- Slik får du sexy bein til festsesongen. Her!

Slik får du vintervakre lepper. Her!

Få flere tips fra Therese Dombek. Her!

Publisert: