Kanye Wests designdebut imponerer og irriterer - se kolleksjonen

Etter å ha sittet front row på verdens heiteste motevisninger i 5-6 år, avduket den motegale rapstjernen Kanye West sin første kleskolleksjon under Paris Fashion Week lørdag.

Camilla Bjørn
Publisert:

Reaksjonene hittil er positive til Wests kvinneklær, overlesset av pels, frekke snitt og klassiske farger.

Hovedbudskapet hos de fleste i motepressen er at West beviste han er langt fra bare nok en kjendisdesigner, men at han også har mye å gå på hvis han skal kunne sammenliknes med designeliten.

Kolleksjonen ble lansert under navnet DW by Kanye West og er hard-edged luksus med urbane innslag, som hettejakker.

Flere påpeker også at West tydelig har latt seg inspirerer av andre designere som Balmains korte, sexy kjoler og Givenchys lærjakker.

Når det kommer til pelsinnslagene i kolleksjonen, er det åpenbart at Kanye ikke har tenkt til å bøye seg for de mange kritikerne som gang på gang har slaktet West for sin dekadente pelsbruk oppgjennom årene.

Rapperen har selv nektet å si noe som helst i forkant av visningen. Dette sendte selvsagt forventningene til himmels.

Tilsynelatende "alle" var der, Olsen-tvillingene, Anna Wintour, Ciara, et drøss med designervenner av West, pluss bransjens mest respekterte journalister og redaktører.

Til og med Hollywood-bad girl Lindsay Lohan hadde tatt turen til visningen som ble arrangert i en skole.

West-kompis, designeren Jeremy Scott er blant de imponerte.

- Alle tenkte nok dette kom til å bli nok en billig kjendiskolleksjon, slik som Jennifer Lopez linje for Macy's, og det er det ikke. Ganske tydelig, sier Scott ifølge CBS.

- Kanye har utsøkt smak og du kan se hans klasse er opp til hit. Jeg har femtimers samtaler med han om mote ofte, og de handler om alt mulig, ettersom han er fullstendig besatt av faget. Jeg tror vi ser et lite innblikk i hodet hans her, fortsetter Scott.

Hovedpersonen selv var overraskende ydmyk etter visningen.

- Jeg var så redd, så nervøs, sa West, ifølge BET.

Til CBS forteller musikeren at det største hinderet er å komme forbi kjendis/artist-merkelappen.

- Jeg håper jeg kan sette en stopper for "kjendisdesigner"-greien i kveld, sier han.

Nå skal det sies at ikke alle er overbevist etter lørdagens visning. En av de skarpeste slaktene kommer fra moteskribenten til Wall Street Journal, under tittelen Det er godt Kanye West har en jobb på dagtid.

WSJ-journalisten påpeker at kolleksjonens luksusmaterialer som skinn og pels, ikke kunne skjule et helt middelmådig designnivå. Ei heller lot eksperten seg imponere av Wests forsøk på å kopiere den berømte Herve Leger-kjolen. Les hele anmeldelsen her.

Britiske ELLE påpeker at klærne byr på mange interessante ideer, men at det likevel var noe som ikke stemte helt. Samtidig minner de om at ingen annen ukjent debutant ville blitt møtt med samme type bedømmelse.

Litt kuriosa. West ble observert i en rekke stoff- og klesdesignbutikker i London for noen uker siden.

Han skal blant annet ha brukt over 100 000 kroner på glidelåser. Mer om det kan du lese her.

Les også:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: