Mette-Marit på galla i nye designerkjoler

Kronprinsesse Mette-Marit stilte i to nye designerkjoler på galla i Amsterdam - én fra designerfavoritten Valentino.

En rekke kongelige er har reist til Amsterdam i Nederland, hvor den tidligere dronning Beatrix (75) abdiserer. Dermed blir Maxima (41) landets nye dronning, og tirsdag ettermiddag samlet de kongelige gjestene seg til en kirkeseremoni i forbindelse med innsettelsen av henne og Willem-Alexander (46).

Blant gjestene er kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Sistnevnte ankom kirken i en slående vakker kreasjon fra favorittdesigneren Valentino. Denne gangen har kronprinsessen fått tak i en kjole fra motehusets høstkolleksjon for 2013, altså er den ikke i butikk for vanlige folk enda. Kjolen er en vårlig kreasjon med lyseblått mønster, og dukket først opp på catwalken i en kort variant.

– Wow - for en kjole! Denne Valentino-kjolen kommer virkelig til sin rett på vår kronprinsesse. Fargene er helt nydelige til henne. Hun var ikke like heldig med snittet på Giambattista Valli-kjolen hun bar i går kveld, men denne kjoleformen er perfekt til Mette-Marit, sier hun og fortsetter:

– Legg også merke til de blå blomstene hun har i håret, dette er veldig trendy akkurat nå. Det er dog ikke overraskende at Mette-Marit imponerer - hun er en av de mest moteriktige prinsessene i verden, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold, som dessuten plukket ut nettopp denne kjolen som den fineste fra Milano Fashion Week.

Mette-Marit hadde dessuten en rålekker Valentino-veske i hånden.

Catwalking

Det er en stund siden vi har sett kronprinsessen i en ny Valentino-kreasjon, ettersom hun i stadig større grad har sverget til gjenbruk og rimelig design fra blant annet H&M. Men hun har nok ikke helt glemt de gamle favorittene, og særlig foretrekker hun de romantiske kjolene fra Valentino eller Pucci til formelle arrangementer.

Valentino er også et av yndlingsmerkene til den kommende dronning Maxima, men hun stilte for anledningen i et annet favorittmerke, Natan. Derimot sverget også hun til Valentino kvelden før, da de kongelige samtlet seg til en storslått galla. Og mens Mette-Marit har måttet tåle mye kritikk for sin forkjærlighet for italiensk design, er Maximas Valentino-tunge garderobe fullt ut akseptert - til og med hyllet - i Nederland.

Mandag kveld valgte Mette-Marit å droppe Valentino, og gikk heller for en langermet, florlett kjole med blomstermønster fra italienske Giambattista Valli, skriver Se og Hør. Mønsteret er fra vår/sommer 2013-kolleksjonen, men akkurat denne kjolen dukket aldri opp på catwalken - altså er den mest sannsynlig spesiallaget.

LES OGSÅ:Han er Mette-Marits nye motefunn

Dermed er det heller ikke godt å si hva kjolen koster, men et raskt søk viser at et skjørt i samme mønster finnes på flere eksklusive nettbutikker, blant annet Net-A-Porter.com, til nesten 6000 kroner, en minikjole til over 14.000 og en topp som også har perlebroderier koster hele 21.000. En lang aftenkjole fra det italienske merket ligger på rundt 30.000 kroner.

Til kjolen valgte Mette-Marit en enkel clutchveske, store diamantøredobber og lag på lag med forskjellige armbånd. minMote-leder Sonia Huanca Vold mener tilbehøret ble i meste laget.

- Dette er et helt nydelig blomstermønster i farger som kler kronprinsessen svært godt. Kjolen ser imidlertid litt stor og posete ut på henne. Og jeg synes det er kult at hun bruker armbåndet med turkise steiner til, men hun kunne fint droppet den skinnende brosjen på beltet – når hun har de flotte øredobbene og diademet blir den overflødig, sier hun.

Gorm Kallestad

Giambattista Valli er mye brukt av blant annet prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria og jet-set-prinsessen Charlotte Casiraghi. Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker og Mischa Barton er andre profilerte kunder. Merket er heller ikke ukjent får Mette-Marit, som blant annet bar en gulvlang Giambattista Valli-kjole på sin egen 10-års bryllupsdag.

Hvordan var din opplevelse i dag?