Undertøysmerke trykker uretusjerte bilder av «ekte kvinner»

Undertøysdesigner Helene Morris ønsker å gi kvinner bedre selvfølelse av å fronte «vanlige» kvinner som ikke er retusjerte i ny undertøykampanje. 

Lonely lingerie

Foto: Skjermdump fra Instagram/@lonelylingerie

Lonely lingerie

Foto: Skjermdump fra Instagram/@lonelylingerie

Det er ikke ofte du ser en undertøyskampanje som ikke er frontet av en Victoria's Secret-modell, Gigi Hadid, Kendall Jenner eller Joan Smalls. Det har det New Zealand-baserte undertøymerket Lonely Lingerie gjort noe med.

Da designeren Helene Morris skulle planlegge kampanjebildene til den nye kolleksjonen tok hun utgangspunktet i sterke kvinner som ballettdanser Anna Collins, transmodell Aurel Haize Odogbo, stylisten Marcela Jacobina og moren til fotografen, Georgina Pratt, for å nevne noen.

Det var viktig for designeren at alle modellene var kvinner man kunne kjenne seg igjen i.

– Jeg vil at kvinner skal akseptere hvem de er og hva de bringer til denne verden. Det er veldig viktig å være stolte av hvordan de ser ut. Enhver størrelse eller hudfarge, sier Mirkin ifølge Harpers Bazaar.

Utfordrer skjønnhetsidealet

Kampanjebildene viser kvinner med forskjellig kroppsfasonger og etnisitet posere i blondeundertøy fra merkets høst- og vinterkolleksjon. Bildene er tatt av Jane Canedo og stylet av Zara Mirkin.

Det er ikke første gang Lonely Lingerie har brukt uretusjerte kropper og utfordret skjønnhetsidealet. Tidligere i sommer fikk Girls-stjernene Lena Dunham og Jemima Kirke skryt for å stille opp for merket. Plus size-modell Georgia Pratt har også jobbet med merket tidligere.

Lonely Lingerie har over 300 000 følgere på Instagram og kjennetegnes ved delikate farger i duse nyanser og sexy detaljer som stropper og blonder.

Hvordan var din opplevelse i dag?