Nå er det former som gjelder

En britisk undersøkelse viser at to av tre kvinner foretrekker former foran å være syltynne, slik kroppsidealet har vært de siste årene. Drømmekroppen til britiske kvinner tilhører den formfulle TV-kokken Nigella Lawson.

Mari Glans
Publisert:

Det ser ut til at kvinner er lei av det syltynne kroppsidealet som har vært gjeldende de siste årene. To av tre av kvinnene som ble spurt, ønsket seg en klassiske timeglassfigur med former. De mest inspirerende kroppene tilhører i følge undersøkelsen TV-kokk Nigella Lawson, med 63 år gamle Dame Helen Mirren på en overraskende andreplass. Mirren lot seg fotografere i bikini i fjor, og beviste at man kan ha en strålende kropp selv om man har passert 60. Skuespiller Kate Winslet er kjent for sine former, og kom på fjerdeplass.

Undersøkelsen viser at kvinner nå er mer opptatt av å ha en flott kroppsfasong, enn hvilken størrelse de bruker.

Spinkle kjendiskvinner som Kate Moss, Cheryl Cole og Keira Knightley, var ikke en gang med på listen over de ti mest ønskede kvinnekroppene, skriver avisen DailyMail.

Har du en formfull figur?Jessica Simpson designer for kvinner med former

Ønsker definert midje

Det er den definerte midjen flest kvinner ønsker seg, en tredjedel av kvinnene i undersøkelsen mente at de selv hadde en epleformet figur med en lite definert midje. 25 prosent av kvinnene mente at de hadde en pæreformet kropp, mens kun 13 prosent svarte at de hadde en klassisk timeglassfigur.

- Dette viser at kvinner holdninger til slanking har forandret seg de siste 50 årene. Kvinner bryr seg nå mer om å ha former enn å passe inn i størrelse 36, sier en talsperson for Kellog's Special K, som står bak undersøkelsen.

Har du eple-, pære- eller timeglassfigur?Finn riktig bikini til din kroppsfasong

Relevante artikler videre:

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Trendy plus size-kolleksjon!Forever 21 lanserer linje for store størrelser

Har du cellulitter?Slik gjør du dem mindre synlige

Publisert:

Finn mer innhold om: