Slik er det perfekte ansikt

Forskere har funnet formelen på det perfekte ansikt. Og heldigvis passer målene de fleste kvinnelig ansikter.

Mari Glans
Publisert:

Forskere ved universitetet i Toronto har funnet en ny formel for hvordan avstanden er i det perfekte ansiktet. De ideelle målene er svært nære gjennomsnittet for kvinnelige ansikter, melder BBC.

I følge forskerne kan skjønnhet måles i avstanden mellom øynene og avstanden mellom øynene og munnen i ansiktet. For å finne disse resultatene, ba forskerene et panel om å sette karakter på bilder av en kvinne etter hvor attraktive de mente at hun var. Alle bildene hadde forskjellig avstand mellom øynene og munnen, og mellom øynene.

På bildet som ble målt som det mest attraktive, hadde kvinnen en avstand mellom øynene som var 46 prosent av bredden på ansiktet fra øre til øre. Avstanden fra midten av øynene til midten av munnen, målte 36 prosent av lengden på ansiktet, fra hårfestet til haken.

Dette gjør Jessica Alba ekstra vakker!Stjernenes beste skjønnhetstips

Andre trekk er viktigere

Kjendiser som har disse målene i ansiktet, er blant annet Jessica Alba, Shania Ywain og Elizabeth Hurley. Selv om hun regnes som en av verdens vakreste kvinner, har ikke Angelina Jolie disse proprsjonene i ansiktet. Hun har likevel flere andre trekk som gjør at man synes at en kvinne er attraktiv.

- Vi vet allerede at forskjellige trekk gjør et kvinnelig ansikt attraktivt, for eksempel store øyne og fyldige lepper. Denne studien viser at strukturen ansiktet også er viktig i vår oppfatning av attraktive ansikter, sier professor Kang Lee, ved universitetet i Toronto, til Daily Mail.

Men professoren sier at avstandene i ansiktet mest sannsynlig er mindre viktig enn selve ansiktstrekkene. En mann vil trolig være mer tiltrukket av store øyne, enn avstanden mellom dem, i følge BBC.

Men viktigheten av avstanden mellom hårfestet til haken forklarer hvorfor en ny hårfrisyre betraktelig kan forberdre eller forverre en kvinnes utseende.

- Noen ganger kan en person se mindre attraktiv ut, eller omvendt, etter en hårklipp, fordi hårfrisyrer kan forandre målene i ansiktet, forklarer Kang Lee til Daily Mail.

Misfornøyd med håret?Slik blir du fornøyd hos frisøren

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: