Lager parfyme av DNAet til døde kjendiser

Har du lyst til å dufte av Marilyn Monroe eller Elvis Presley? Et nytt firma hevder å ha funnet en formel som gjør det mulig.

Mari Glans
Publisert:

Et firma i Los Angeles har laget en egen duftformel som er basert på DNAet til døde kjendiser. Blant stjernene som er tilgjengelige som en egen duft er Elvis Presley, Marilyn Monroe, Albert Einstein, John F. Kennedy, Michael Jackson og Richard Nixon, dette melder NYDailyNews.com.

Firmaet sier at de tryller fram stjerneduftene ved å ta DNA-tester fra kjendisenes hårlokker, som de får låne fra John Reznikoff, en kjent samler av hår fra avdøde stjerner.

- Jeg kan ikke gå inn på selve prosessen, men vi baserer duften på de genetiske kodene vi finner, sier Dr. Diva Verdun til Daily News. Verdun er prosjektleder for det nye nettstedet, som har fått navnet MyDNAFragrance.com.

Vil du heller dufte av blomster?Se de beste nettbutikkene for duft her!

Dårlig kroppslukt

Men fans som tror at de vil kunne eie en ekte del av de avdøde stjernene, vil bli skuffet. Man får ikke en faktisk del av avdøde stjernenes biologi i parfymeflaskene.

- Man kan ikke ta en reversert DNA-analyse av parfymen, sier Verden, men lover at prosessen de bruker er vitenskapelig.

De forskjellige duftene vil heller ikke dufte av stjernenes egen kroppslukt, men være basert på de forskjellige kodene de finner i stjernenes hårlokker. Heldigvis, siden enkelte av stjernene ikke luktet særlig godt.

- Jeg gjorde litt undersøkelser om Elvis, og han hadde faktisk veldig dårlig kroppslukt. Så vi ønsker ikke å klone hans naturlige duft på noen måte eller skape en parfyme som faktisk lukter slik han gjorde. DNA har ingenting å gjøre med kroppslige funksjoner, sier Verdun.

Du kan også dufte som levende kjendiser!Her er kjendisduftene

- Ikke presis nok

Enkelte skeptiker sier at typen DNA som man finner i gamle hårlokker ikke vil gi noe mer informasjon om de avdøde stjernene som vi ikke vet fra før.

- Dette er den minst presise form for testing, men den kan gi en oppfatning av hvilket opphav man har, for eksempel om man er indianer eller asiat, sier ekspert innen slektsforskning, Megan Smolenyak til Daily News.

Parfymene vil koste 60 dollar per flaske. Firmaet håper å kunne sette i gang salget i løpet av de neste månedene.

Slik dufter stjernene!Kjendisenes favorittparfymer

Relevante artikler videre:

Alt om høstens skjønnhetstrender!De 10 største makeup-trendene

Ekstra leppestift-guide!Se hvordan du legger leppestift her!

Skal du på fest?Her er høstens kuleste partylook!

Røde lepper er hot!Slik bruker du rød leppestift

Publisert: