Dior til Oslo: Åpner sin første butikk i Skandinavia

KOMMER TIL NORGE: Dior åpner sin første butikk i Skandinavia, og valget har falt på Oslo. Merket er svært populært, og er blant annet godt likt av bandet Haim (avbildet).
KOMMER TIL NORGE: Dior åpner sin første butikk i Skandinavia, og valget har falt på Oslo. Merket er svært populært, og er blant annet godt likt av bandet Haim (avbildet).STEPHANE MAHE / Reuters

Handlegate-leder sier etterspørselen er stor fra eksklusive motehus som vil til Oslo.

Den eksklusive handlegaten i Oslo, som har fått det fjonge navnet Promenaden Fashion District, utvides med nok et stort motehus. Nå skal nemlig den franske giganten Dior flytte inn i Nedre Slottsgate – sidegaten til Karl Johan.

Dette blir merkets første butikk i Skandinavia, og de har valgt å begynne eventyret i nord i den norske hovedstaden.

Annette Lund, leder av Promenaden Management, sier til MinMote at de opplever stor etterspørsel fra eksklusive motehus som ønsker å etablere seg i Oslo, før de satser i andre skandinaviske hovedsteder.

– Dette viser at det norske markedet stadig blir mer attraktivt for internasjonale aktører innen luksussegmentet, sier Lund og legger til at merkene ønsker å ligge nærme hverandre.

– Vi er sikre på at dette vil tilby besøkende flere unike handleopplevelser.

ANERKJENT: Dior ble grunnlagt i 1946 av den franske designeren Christian Dior. Visningene av deres nyeste kolleksjoner skaper alltid liv og røre i Paris. Her ser vi gjestene på vei inn i visningen deres fra 2021.
ANERKJENT: Dior ble grunnlagt i 1946 av den franske designeren Christian Dior. Visningene av deres nyeste kolleksjoner skaper alltid liv og røre i Paris. Her ser vi gjestene på vei inn i visningen deres fra 2021. CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA

Det franske motehuset kommer til å ta over Louis Vuittons gamle lokaler, og vil åpne i løpet av våren/sommeren 2022. I fjor åpnet Dior Beauty på Steen & Strøm, som også var merkets første skjønnhetsbutikk i Skandinavia.

Deres nye butikklokaler ble tilgjengelige etter at Louis Vuitton i 2021 satset stort i Oslo, og åpnet en butikk som for første gang i Norden viser frem det som i pressemeldingen sendt ut av Louis Vuitton kalles for «alle universene» til motehuset.

Det er 15 år siden Louis Vuitton flyttet inn i Oslo, men nå er det altså deres franske venn Dior som tar turen til Skandinavia.

POPULÆRT: Når Dior har visning i Paris, tar kjente fjes fra alle kriker og kroker verden turen for å se på den nye kolleksjonen. De italienske søstrene og moteprofilene Chiara og Valentina Ferragni er blant dem.
POPULÆRT: Når Dior har visning i Paris, tar kjente fjes fra alle kriker og kroker verden turen for å se på den nye kolleksjonen. De italienske søstrene og moteprofilene Chiara og Valentina Ferragni er blant dem.STEPHANE MAHE / Reuters

Handlegatene Prinsens gate og Nedre Slottsgate, som har fått navnet Promenaden Oslo Fashion District, har de siste årene tiltrukket seg flere luksusbutikker, og er med det blitt Norges mest eksklusive handleområde. Her finner du butikker som Balenciaga, Hermes, Valentino og Jimmy Choo, for å nevne noen.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?