Oscar 2022: Alt om Reinsves Oscar-kjole

STJERNESKUDD: Renate Reinsve har tatt filmbransjen med storm. Her er hun på årets Oscar-utdeling iført antrekk fra Louis Vuitton.

Den norske skuespilleren valgte kjole fra Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon.

Publisert:

Film- og motebransjens nye yndling, Renate Reinsve (34), ankom årets Oscar-utdeling i en svart kjole med hvite blonder og glitrende detaljer fra det franske motehuset Louis Vuitton.

Den norske skuespilleren har hatt et nært samarbeid med merket den siste tiden, så det var ingen overraskelse at stjerneskuddet valgte nettopp en kjole fra dem for anledningen.

Her kan du se alle antrekkene fra Oscar-utdelingen!

RØD LØPER-FAVORITT: Renate Reinsve har raskt blitt en yndling i både film- og motebransjen.

Kjolen er fra Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon, som ble vist i Paris høsten 2021. Da ble den stylet på en langt mer hverdagslig måte, i form av jeans og noen sommerlige sandaler.

FRA VÅRKOLLEKSJONEN: Reinsves Oscar-kjole så vi først på catwalken til Louis Vuitton under moteuken i Paris høsten 2021.

Reinsve hadde til Oscar-utdelingen valgt å style kjolen med blondetights, et par svarte, høye hæler, samt et glitrende kjede som lå pent både foran på brystet og litt nedover ryggen. Looken ble komplett med mørkerød leppestift og negler som matchet leppene.

Magasinet Grazia mener vår norske stjerne stjal showet under årets Oscar-utdeling. De har viet en hel artikkel til Reinsves Oscar-antrekk. De mener hun skinte sterkeste blant alle stjernene på den røde løperen, og at dette antrekket kommer til å skrives inn i motehistoriebøkene.

Vogue Australia slenger seg på hyllesten, og mener at «en stil-stjerne er blitt født». Også amerikanske Vogue trekker frem Reinsve som en av kveldens best kledde.

FIN DETALJ: Antrekket ble enda mer feststemt med det lekre kjedet rundt halsen.

Noen dager før Oscar-utdelingen gjestet Reinsve talkshowet til James Corden, og der kunne hun fortelle at Oscar-kjolen var både kul og «badass». I motsetning til BAFTA-antrekket hennes, som var helhvitt med gulldetaljer, var Oscar-looken mørkere – både når det gjelder kjole og make-up.

STJERNESTYLIST: Det er Karla Welch, stylisten til blant andre Hailey Bieber, som har stylet vår norske stjerne.
FESTSTEMT: Sminken til Reinsve fikk det lille ekstra med den mørkerøde leppestiften.

Direkte fra Hollywood: Følg stjernene inn på den røde Oscar-løperen her:

Også på den røde Oscar-løperen var Herbert Nordrum og Anders Danielsen Lie. Sistnevnte har på Instagram hintet til at årets Oscar-antrekk er fra selveste Dior.

STJERNETRIO: (fra venstre) Herbert Nordrum, Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve.

Iselin Steiro, som er en av Norges mest kjente modeller og kona til «Verdens verste menneske»-skuespiller Anders Danielsen Lie, hadde også tatt turen til Hollywood for den gjeve prisutdelingen.

Steiro hadde på seg en ermeløs, svart, lang kjole fra Givenchy. Et merke hun er modell for i deres kampanje for årets vår- og sommerkolleksjon. Smykkene var fra danske Sophie Bille Brahe.

ELEGANT: Iselin Steiro gikk for den lille sorte under årets Oscar-utdeling. I ørene hang det et par lange, glitrende øredobber fra it-merket Sophie Bille Brahe som hun også har vært modell for.
DOBBEL NOMINASJON: «Verdens verste menneske» ble nominert til Oscar i kategorien «beste utenlandske film», samt for beste manus. Her er regissør Joachim Trier (t.v.) og manusforfatter Eskil Vogt (t.h.) på den røde løperen. Begge kledd i Prada.

Samarbeider med stjernestylist

Etter Reinsves Cannes-seier i 2021, tok det virkelig av for den norske skuespilleren. I høst så vi at et samarbeid med stjernestylisten Karla Welch hadde oppstått. Hun styler blant andre store stjerner som Hailey Bieber og Tracee Ellis Ross.

Hun har kledd opp «Verdens verste menneske»-skuespilleren i en rekke Louis Vuitton-antrekk, men har også stylet Reinsve i antrekk fra en rekke andre designere.

KLÆR

Bafta 2022: Reinsve i spesiallaget Louis Vuitton-kjole

BAFTA AWARDS: Renate Reinsve var nominert til prisen «beste kvinnelige skuespiller» under årets BAFTA Awards i London. Det ble dessverre ingen seier, men vi tør å påstå at nordmannen vant den røde løperen. Hun møtte opp i en hvit kjole med gulldetaljer fra Louis Vuitton og fikk virkelig fart på blitsregnet.
DUO: «Verdens verste menneske»-regissør Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve deltok på New York Film Critics Circle Awards i mars. Da hadde Reinsve på seg antrekk fra Philosophy. Legg merke til de trendy plattformhælene.
I NEW YORK: Den norske skuespilleren svingte seg for fotografene under National Board of Review Awards Gala. Denne gangen iført antrekk fra Khaite.
OSCAR-KLAR: Dette var et av antrekkene vi så Reinsve i like før Oscar-utdelingen. Også dette er signert Louis Vuitton.
TRENDY: Den norske skuespilleren ankom en fest i Los Angeles iført en dress fra Magda Butrym. Den korte blazeren kommer vi virkelig til å se mer av i motebildet fremover.
Publisert: