Oscar 2022: Alt om Reinsves Oscar-kjole

STJERNESKUDD: Renate Reinsve har tatt filmbransjen med storm. Her er hun på årets Oscar-utdeling iført antrekk fra Louis Vuitton.
STJERNESKUDD: Renate Reinsve har tatt filmbransjen med storm. Her er hun på årets Oscar-utdeling iført antrekk fra Louis Vuitton.David Livingston / AFP

Den norske skuespilleren valgte kjole fra Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon.

Film- og motebransjens nye yndling, Renate Reinsve (34), ankom årets Oscar-utdeling i en svart kjole med hvite blonder og glitrende detaljer fra det franske motehuset Louis Vuitton.

Den norske skuespilleren har hatt et nært samarbeid med merket den siste tiden, så det var ingen overraskelse at stjerneskuddet valgte nettopp en kjole fra dem for anledningen.

Her kan du se alle antrekkene fra Oscar-utdelingen!

RØD LØPER-FAVORITT: Renate Reinsve har raskt blitt en yndling i både film- og motebransjen.
RØD LØPER-FAVORITT: Renate Reinsve har raskt blitt en yndling i både film- og motebransjen.ERIC GAILLARD / Reuters

Kjolen er fra Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon, som ble vist i Paris høsten 2021. Da ble den stylet på en langt mer hverdagslig måte, i form av jeans og noen sommerlige sandaler.

FRA VÅRKOLLEKSJONEN: Reinsves Oscar-kjole så vi først på catwalken til Louis Vuitton under moteuken i Paris høsten 2021.
FRA VÅRKOLLEKSJONEN: Reinsves Oscar-kjole så vi først på catwalken til Louis Vuitton under moteuken i Paris høsten 2021.Peter White / Getty Images

Reinsve hadde til Oscar-utdelingen valgt å style kjolen med blondetights, et par svarte, høye hæler, samt et glitrende kjede som lå pent både foran på brystet og litt nedover ryggen. Looken ble komplett med mørkerød leppestift og negler som matchet leppene.

Magasinet Grazia mener vår norske stjerne stjal showet under årets Oscar-utdeling. De har viet en hel artikkel til Reinsves Oscar-antrekk. De mener hun skinte sterkeste blant alle stjernene på den røde løperen, og at dette antrekket kommer til å skrives inn i motehistoriebøkene.

Vogue Australia slenger seg på hyllesten, og mener at «en stil-stjerne er blitt født». Også amerikanske Vogue trekker frem Reinsve som en av kveldens best kledde.

FIN DETALJ: Antrekket ble enda mer feststemt med det lekre kjedet rundt halsen.
FIN DETALJ: Antrekket ble enda mer feststemt med det lekre kjedet rundt halsen.Jae C. Hong / AP

Noen dager før Oscar-utdelingen gjestet Reinsve talkshowet til James Corden, og der kunne hun fortelle at Oscar-kjolen var både kul og «badass». I motsetning til BAFTA-antrekket hennes, som var helhvitt med gulldetaljer, var Oscar-looken mørkere – både når det gjelder kjole og make-up.

STJERNESTYLIST: Det er Karla Welch, stylisten til blant andre Hailey Bieber, som har stylet vår norske stjerne.
STJERNESTYLIST: Det er Karla Welch, stylisten til blant andre Hailey Bieber, som har stylet vår norske stjerne.ERIC GAILLARD / Reuters
FESTSTEMT: Sminken til Reinsve fikk det lille ekstra med den mørkerøde leppestiften.
FESTSTEMT: Sminken til Reinsve fikk det lille ekstra med den mørkerøde leppestiften.ANGELA WEISS / AFP

Direkte fra Hollywood: Følg stjernene inn på den røde Oscar-løperen her:

Også på den røde Oscar-løperen var Herbert Nordrum og Anders Danielsen Lie. Sistnevnte har på Instagram hintet til at årets Oscar-antrekk er fra selveste Dior.

STJERNETRIO: (fra venstre) Herbert Nordrum, Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve.
STJERNETRIO: (fra venstre) Herbert Nordrum, Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve.Emma McIntyre / Getty Images

Iselin Steiro, som er en av Norges mest kjente modeller og kona til «Verdens verste menneske»-skuespiller Anders Danielsen Lie, hadde også tatt turen til Hollywood for den gjeve prisutdelingen.

Steiro hadde på seg en ermeløs, svart, lang kjole fra Givenchy. Et merke hun er modell for i deres kampanje for årets vår- og sommerkolleksjon. Smykkene var fra danske Sophie Bille Brahe.

ELEGANT: Iselin Steiro gikk for den lille sorte under årets Oscar-utdeling. I ørene hang det et par lange, glitrende øredobber fra it-merket Sophie Bille Brahe som hun også har vært modell for.
ELEGANT: Iselin Steiro gikk for den lille sorte under årets Oscar-utdeling. I ørene hang det et par lange, glitrende øredobber fra it-merket Sophie Bille Brahe som hun også har vært modell for.Mike Coppola / Getty Images
DOBBEL NOMINASJON: «Verdens verste menneske» ble nominert til Oscar i kategorien «beste utenlandske film», samt for beste manus. Her er regissør Joachim Trier (t.v.) og manusforfatter Eskil Vogt (t.h.) på den røde løperen. Begge kledd i Prada.
DOBBEL NOMINASJON: «Verdens verste menneske» ble nominert til Oscar i kategorien «beste utenlandske film», samt for beste manus. Her er regissør Joachim Trier (t.v.) og manusforfatter Eskil Vogt (t.h.) på den røde løperen. Begge kledd i Prada.Mike Coppola / Getty Images

Samarbeider med stjernestylist

Etter Reinsves Cannes-seier i 2021, tok det virkelig av for den norske skuespilleren. I høst så vi at et samarbeid med stjernestylisten Karla Welch hadde oppstått. Hun styler blant andre store stjerner som Hailey Bieber og Tracee Ellis Ross.

Hun har kledd opp «Verdens verste menneske»-skuespilleren i en rekke Louis Vuitton-antrekk, men har også stylet Reinsve i antrekk fra en rekke andre designere.

BAFTA AWARDS: Renate Reinsve var nominert til prisen «beste kvinnelige skuespiller» under årets BAFTA Awards i London. Det ble dessverre ingen seier, men vi tør å påstå at nordmannen vant den røde løperen. Hun møtte opp i en hvit kjole med gulldetaljer fra Louis Vuitton og fikk virkelig fart på blitsregnet.
BAFTA AWARDS: Renate Reinsve var nominert til prisen «beste kvinnelige skuespiller» under årets BAFTA Awards i London. Det ble dessverre ingen seier, men vi tør å påstå at nordmannen vant den røde løperen. Hun møtte opp i en hvit kjole med gulldetaljer fra Louis Vuitton og fikk virkelig fart på blitsregnet.Vianney Le Caer / AP
DUO: «Verdens verste menneske»-regissør Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve deltok på New York Film Critics Circle Awards i mars. Da hadde Reinsve på seg antrekk fra Philosophy. Legg merke til de trendy plattformhælene.
DUO: «Verdens verste menneske»-regissør Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve deltok på New York Film Critics Circle Awards i mars. Da hadde Reinsve på seg antrekk fra Philosophy. Legg merke til de trendy plattformhælene.Evan Agostini / AP
I NEW YORK: Den norske skuespilleren svingte seg for fotografene under National Board of Review Awards Gala. Denne gangen iført antrekk fra Khaite.
I NEW YORK: Den norske skuespilleren svingte seg for fotografene under National Board of Review Awards Gala. Denne gangen iført antrekk fra Khaite.ANDREW KELLY / Reuters
OSCAR-KLAR: Dette var et av antrekkene vi så Reinsve i like før Oscar-utdelingen. Også dette er signert Louis Vuitton.
OSCAR-KLAR: Dette var et av antrekkene vi så Reinsve i like før Oscar-utdelingen. Også dette er signert Louis Vuitton.CAROLINE BREHMAN / EPA
TRENDY: Den norske skuespilleren ankom en fest i Los Angeles iført en dress fra Magda Butrym. Den korte blazeren kommer vi virkelig til å se mer av i motebildet fremover.
TRENDY: Den norske skuespilleren ankom en fest i Los Angeles iført en dress fra Magda Butrym. Den korte blazeren kommer vi virkelig til å se mer av i motebildet fremover.Jon Kopaloff / AFP

Hvordan var din opplevelse i dag?