Halima Aden skriver historie i Sports Illustrated

GRENSESPRENGENDE: Halima Aden ønsker å forandre modellbransjen. Foto: AFP
GRENSESPRENGENDE: Halima Aden ønsker å forandre modellbransjen. Foto: AFP

Den somalisk-amerikanske modellen (21) er den aller første i magasinets historie med hijab og burkini.

Sports Illustrated sin årlige badetøy-utgave er kjent for sine sensuelle modeller med bitte små bikinier, men i år skriver magasinet historie. I årets utgave poserer nemlig den muslimske modellen Halima Aden ikledd hijab og burkini.

Foreldrene til Aden er fra Somalia, men hun er født i en flyktningleir i Kenya. Hun bodde i flyktningleiren til hun var syv år, så flyttet hun til USA. For fotoshooten med Sports Illustrated var de tilbake i landet hvor hun tilbrakte sine første år.

– Jeg tenker hele tiden tilbake seks år gamle meg selv, som var i dette landet i en flyktningleir. Så å vokse opp og leve den amerikanske drømmen og komme tilbake til Kenya og fotografere med Sports Illustrated i de vakreste delene av landet – det er nesten en historie det er umulig å fantasere om en gang, sier Aden til Sports Illustrated under fotograferingen.

untitled link

Hun har også delt bilder på sin egen Instagram:

– Du kan ikke forandre deg selv, du må endre spillereglene! Kvinner, alt er mulig, skriver hun.

Sports Illustrated forteller selv at de er opptatt av å representere mangfold i magasinet.

– Å ha Halima som en del av badetøy-utgaven av Sports Illustrated er nok et eksempel på spektret av skjønnhet som finnes der ute, sier redaktøren MJ Day ifølge People.

untitled link

Etter Day ble redaktør i 2014 har sportsmagasinet gått i en ny retning. Hun har kjempet for et mer inkluderende magasin og har blant annet sørget for at «pluss size»-modeller blir figurert og at de bruker kvinnelige fotografer.

Aden startet modellkarrieren sin med skjønnhetskonkurranser. Hun ble den første kvinnen som brukte hijab under missekonkurransen Miss Minnesota, hvor hun hadde på seg burkini i badetøy-delen. Etter det ble hun signert med modellbyrået IMG Models. Ikke lenge etter gikk hun på moteshowet til Kanye Wests klesmerke Yeezy under New York Fashion Week.

Hvordan var din opplevelse i dag?