Halima Aden skriver historie i Sports Illustrated

GRENSESPRENGENDE: Halima Aden ønsker å forandre modellbransjen. Foto: AFP

Den somalisk-amerikanske modellen (21) er den aller første i magasinets historie med hijab og burkini.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Sports Illustrated sin årlige badetøy-utgave er kjent for sine sensuelle modeller med bitte små bikinier, men i år skriver magasinet historie. I årets utgave poserer nemlig den muslimske modellen Halima Aden ikledd hijab og burkini.

Foreldrene til Aden er fra Somalia, men hun er født i en flyktningleir i Kenya. Hun bodde i flyktningleiren til hun var syv år, så flyttet hun til USA. For fotoshooten med Sports Illustrated var de tilbake i landet hvor hun tilbrakte sine første år.

– Jeg tenker hele tiden tilbake seks år gamle meg selv, som var i dette landet i en flyktningleir. Så å vokse opp og leve den amerikanske drømmen og komme tilbake til Kenya og fotografere med Sports Illustrated i de vakreste delene av landet – det er nesten en historie det er umulig å fantasere om en gang, sier Aden til Sports Illustrated under fotograferingen.

Hun har også delt bilder på sin egen Instagram:

– Du kan ikke forandre deg selv, du må endre spillereglene! Kvinner, alt er mulig, skriver hun.

Hijab - 1
NYHETER

Likestillingsorganisasjon om «mote-hijab»: – Absurd

Sports Illustrated forteller selv at de er opptatt av å representere mangfold i magasinet.

– Å ha Halima som en del av badetøy-utgaven av Sports Illustrated er nok et eksempel på spektret av skjønnhet som finnes der ute, sier redaktøren MJ Day ifølge People.

Etter Day ble redaktør i 2014 har sportsmagasinet gått i en ny retning. Hun har kjempet for et mer inkluderende magasin og har blant annet sørget for at «pluss size»-modeller blir figurert og at de bruker kvinnelige fotografer.

KJENDIS

Norske Rawdah Mohamed i Vogue

Aden startet modellkarrieren sin med skjønnhetskonkurranser. Hun ble den første kvinnen som brukte hijab under missekonkurransen Miss Minnesota, hvor hun hadde på seg burkini i badetøy-delen. Etter det ble hun signert med modellbyrået IMG Models. Ikke lenge etter gikk hun på moteshowet til Kanye Wests klesmerke Yeezy under New York Fashion Week.

Publisert: