Kim Kardashian kjøpte Diana-smykke til millioner

STATEMENT-SMYKKE: Dette Diana-kjedet er nå solgt til Kim Kardashian for 197 453 dollar. Det tilsvarer en sum på nesten to millioner norske kroner.

Etter en kort budrunde på fem minutter sikret Kim Kardashian seg et iøynefallende kors-kjede brukt av Diana til nærmere to millioner kroner.

Publisert:

Prinsesse Diana var et moteikon og til stor inspirasjon for mange. Det er derfor ikke så rart at når det ved en sjelden anledning dukker opp noe hun tidligere har brukt på en auksjon, selges det for store summer.

Nå har det skjedd igjen, og denne gangen er det ikke ukjent hvem kjøperen er. Det er nemlig selveste Kim Kardashian (42) som har bladd opp for et av smykkene prinsesse Diana brukte i 1987.

1987: Diana ankommer en veldedighetsgalla iført en lang kjole med lilla skjørt og krage i samme farge. Looken ble toppet med et kors-smykke med diamanter og ametyst. Nå er dette kjedet solgt til Kim Kardashian.

Man kan spekulere i om realitystjernen virkelig har fått øynene opp for slike gjenstander den siste tiden, etter at hun dukket opp på Met-gallaen iført Marilyn Monroes legendariske kjole.

Ifølge People skal Kardashian ha sikret seg det iøynefallende Diana-kjedet i løpet av fem raske minutter. Auksjonshuset Sotheby’s skal også ha sagt at salgssummen endte opp med å bli dobbelt så mye som forventet.

NYHETER

Met-galla 2022: Kim kom i verdens dyreste kjole

I MARILYN-KJOLE: Kim Kardashian sjokkerte alle da hun ankom Met-gallaen i 2022 iført Marilyns Monroes ikoniske kjole.

Fornøyd selger

– Det er et dristig smykke med tanke på størrelsen, fargen og stilen, og det skiller seg virkelig ut, sier Kristian Spofforth, Head of Jewelry hos Sotheby London til People.

Smykket Kardashian nå har sikret seg er nemlig et langt kjede med et stort kors på. Kjedet har også diamanter på seg, samt ametyst i selve korset. Da Diana brukte smykket i 1987, stylet hun det sammen med en kjole i svart og lilla.

– Vi gleder oss over at dette smykket har fått nytt liv hos et annet verdenskjent navn.

Svimlende summer

Det er ikke uvanlig at kjendisers gamle klær blir solgt for svimlende summer på auksjon. Dianas John Travolta-kjole ble for et par år siden solgt for 2,4 millioner kroner og Margareth Thatchers drakter ble også auksjonert bort i 2014.

Vår egen kronprinsesse Mette-Marit donerte en del av luksusgarderoben sin til Fretex for noen år siden, og i fjor gikk en Levi’s-bukse fra 1880 for 1 millioner kroner.

Publisert:

Finn mer innhold om: