Spraymalt Bella Hadid tar av på nett

MOTEØYEBLIKK: Bella Hadid fikk spraymalt på en kjole under Copernis visning.

Snakk om kjole som sitter som støpt.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

At noen moteshow er villere enn andre, er ikke noe nytt. Men nå har det italienske merket Coperni tatt det hele ett steg videre.

Under merkets visning i Paris, kom supermodellen Bella Hadid ut på catwalken kun kledd i en liten truse. Så poserte hun kunstnerisk, før to personer begynte å spraymale henne.

FØR, UNDER, ETTER: Slik så det ut da Bella Hadid fikk malt kjolen på. Hele seansen tok om lag 15 minutter.

Den spesielle malingen som ble sprayet på stivnet kjapt, og ble drapert på modellens kropp, før hun struttet ned catwalken som om ingenting stort hadde skjedd.

Men på Instagram har den spesielle visningen tatt av, og blitt hyllet som et genialt grep i motepresse verden over.

– Snakk om Eureka-øyeblikk, skriver The Cut.

– Det var et virkelig magisk øyeblikk, som skriver seg rett inn i motehistorien, skriver Hypebeast.

Rørt Hadid

Modellen som sto i sentrum, er overveldet av tilbakemeldingen.

– Bare sammen kan vi skape magi. Takk for all kjærlighet. Jeg er fortsatt helt stum, skrev Hadid på Instagram etter visningen fredag.

Bildet har fått over to millioner likes, og det renner inn med kommentarer. Flere skriver at visningen visket ut grensene mellom kunst og mote, og at øyeblikket reyy og slett har runnet internett.
Designerne selv ser også ut til å være strålende fornøyde.

– Takk, Bella Hadid, for dette magiske øyeblikket som vil være i våre hjerter for alltid. Takk for din tillit, kjærlighet og den mest utrolige opptredenen. Vi er så stolte av det vi har skapt sammen. Dette hadde ikke vært mulig uten Manel Torres og hans talent. Når mote møter teknologi, skriver Coperni-designerene Sébastien Meyer og Arnaud Vaillan på Instagram.

SPRAYMALT: Slik så det ut da kjolen ble skapt.

Unikt materiale

Selve kjolen er laget av et unikt materiale kalt Fabrican, utviklet av Dr. Manel Torres i 2003, ifølge The Cut. Torres studerte design, og hadde et ønske om å kunne spraymale en T-skjorte, og brukte flere år på å utvikle teknologien. I fremtiden vil materialet muligens kunne brukes til å reparere klær. Det er også et ønske om å ta produktet inn i medisinindustrien, og bruke det til for eksempel bandasjer.

Ifølge Torres føltes Hadids kjole som semsket skinn, men dette kan varieres basert på hvilke fibre som brukes.

EN KJOLE UTENOM DET VANLIGE: Bella Hadid på catwalken i lateks-kjolen.

Selv om visningen har skapt både store overskrifter og fått likes-fingre i moteverdenen til å klikke vilt, har mange også pekt på at visningen hadde store likheter med Alexander McQueens ikoniske visning i 1999, hvor en modell ble, ja, du gjettet riktig, spraymalt.

MALT AV ROBOTER: Slik så det ut da Shalom Harlow ble malt på Alexander McQueen-catwalken i 1999.

Dette er ikke første gang Coperni får oppmerksomhet for å gjøre noe litt utenom det vanlige. Husker du for eksempel glassvesken til 25.000 kroner, som kjendisene fikk dilla på?

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: