Klar for å sminke Homeland-stjernen til Nobel

STJERNESTYLING: - Jeg vil at stjernene skal skinne, sier Jan Thomas. Her noen timer før han skal møte årets Nobel-vertinne Claire Danes. Foto: Getty Images / All Over Press / Terje Bringedal

Jan Thomas har sminkekostene klare for Nobel-vert Claire Danes (34), som landet på norsk jord tidligere i dag. - Hun må se bra nok ut for Vogue, sier kjendisstylisten.

Kirsti Hovland
Publisert:

Skuespilleren, som har med seg sin straks ett år gamle sønn Cyrus, har allerede sjekket inn på Petter Stordalens hotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo.

- Jeg får bare gå og pakke kofferten, jeg, da, sier Jan Thomas Mørch Husby til minMote.

Stylisten er på vei inn i sitt studio i Parkveien for å gjøre makeup-kofferten klar for nok en Hollywood-stjerne.

- Jeg skal jobbe med Claire Danes på tre til seks settinger, alt fra pressekonferanse til middag på Slottet og Nobel-konserten. Foreløpig vet jeg ikke om hun skal på Slottet. Men nå fikk jeg beskjed om at jeg også får ha med hele teamet mitt - det er også sånn som må klareres, forklarer Jan Thomas.

Venter på beskjed

I hele formiddag har han sjekket telefonen for beskjeder fra Danes, som etter å ha spilt hovedrollen som Carrie Mathison i TV-serien «Homeland» har vært blant de mest profilerte stjernene i Hollywood.

SJEKKER TELEFONEN: Jan Thomas venter på beskjed om når og hvor han skal møte årets Nobel-vert. Foto: Terje Bringedal

Jan Thomas har aldri møtt Claire Danes før, men han har gjort forarbeidet sitt og satt seg godt i hvem hun er og hvem hun kjenner.

- Jeg må innrømme at jeg aldri har sett «Homeland», men ellers føler jeg at jeg har god oversikt. Hun har blant annet en forbindelse til Gwyneth Paltrow og hun kjenner jeg jo godt, ikke minst fra den nye Max Factor-reklamen, sier Jan Thomas.

I mai i år jobbet Jan Thomas jobbet sammen med den populære skuespilleren, som et resultat av deres felles tilknytning til makeup-merket - han som makeup-artist, hun som merkets frontfigur. I fjor sommer var de blant annet i Los Angeles, Paris og Berlin sammen.

- Bare mennesker

Når Jan Thomas skal forberede seg til å sminke og style superstjernene som kommer til Norge i anledning Nobel-konserten, er han i tillegg til å være forberedt med makeup-kofferten innstilt på å ta del i deres sorger, gleder og bekymringer.

- De er alle bare mennesker som trenger å møte et menneske som vet hva slags utfordring de står overfor. Det de har til felles alle sammen er at de er spente. Flere av dem har ikke vært programledere før, som for eksempel Scarlett Johansson. Uma Thurman var veldig profesjonell, men ganske reservert. Noen av dem er slitne og vil ikke ha for mye stell, som Helen Mirren i 2011. Hun ville bare sitte i stolen en time før hun ville legge seg og hvile i stedet, forteller Jan Thomas.

Han røper at det er veldig varierende hva stjernene har med seg av kjoler selv.

- Noen har bare pakket en kjole i en plastpose, mens andre, som Sharon Stone, hadde med seg en haug med kofferter.

I fjor var Jan Thomas ikke involvert da «Sex og Singelliv»-stjernen Sarah Jessica Parker var Nobel-vertinne. Hun ville ha med sin egen sminkør.

VILLE IKKE HA HJELP: Sarah Jessica Parker hadde med sin egen makeup-artist da hun besøkte Oslo i fjor. Foto: Getty Images / All Over Press

Lo av tyverianklagene

Kjendisstylisten innrømmer at han frydet seg litt da Parkers sminkør ble anholdt og mistenkt for å ha stjålet et par solbriller på Gardermoen etter Oslo-oppholdet. Tyverianklagene skapte stor oppstandelse i kjendispressen internasjonalt.

- Da lo jeg godt. Gud så flaut! Jeg tenkte at heldigvis står det så bra til med meg at det der slipper jeg å gjøre. Jeg har det jeg trenger. Også av solbriller. Men jeg tror det blir lenge til man sender egne sminkører med stjernene etter dette, sier han tørt.

Jan Thomas forteller at den globale oppmerksomheten Nobel-konserten får gjør det ekstra viktig for de store stjernene å ta seg godt ut.

- Totalen må være helt gjennomført, slik at sjefredaktør Anna Wintour i amerikanske Vogue kan få lyst til å plassere dem på coveret i en utgave til våren. Min oppgave er å gjøre dem til den beste utgaven av seg selv.

- Hva om de ikke har med seg kjoler som passer til det uttrykket du vil skape?

- Da må jeg ut og hente antrekk - det hender jeg må gjøre totalstyling også, sier han.

SKAL IMPONERES: Jan Thomas håper selveste Anna Wintour blir imponert over Claire Danes Nobel-look. Foto: Getty Images / All Over Press
Publisert: