Nyheter

Victoria’s Secret-modell får dårlig samvittighet: - Jeg ser ikke ut som på bildene

SKYLDIG: Victoria's Secret-modell Doutzen Kroes innrømmer at hun får dårlig samvittighet når hun ser de retusjerte bildene av seg selv i magasiner. Foto: Getty Images / All Over Press
  • Martine Haug Nysether
Publisert:

Victoria’s Secret-modell Doutzen Kroes (28) er bekymret for at bildemanipuleringen av modeller får kvinner til å bli usikre på seg selv.

Det er ingen hemmelighet at bilderetusjering ofte blir benyttet i motebransjen. Både i magasiner og reklamekampanjer behandles bilder av vakre modeller for å gjøre modellene enda vakrere.

I et intervju med New York Post innrømmer Victoria’s Secret modell Doutzen Kroes at hun får dårlig samvittighet når hun ser bilder av seg selv.

- Noen ganger føler jeg meg skyldig for at jeg jobber i et yrke som får kvinner til å føle seg usikre, sa Kroes i intervjuet, skriver Vogue.

Den nederlandske modellen er bekymret for at retusjeringen i motebransjen kan få andre kvinner til å føle seg usikre.

- Jeg sier alltid at jeg ikke ser slik ut som jeg gjør på bildet. Hvis du plasserer meg i et dårlig lys uten stylet hår og sminke, er det ikke bra… Noen ganger kan jeg våkne opp og se meg selv i speilet og tenke; dette er ikke den samme personen som jeg ser i magasinet. Hvem er denne gjesten på badet? sa Kroes i intervjuet.

VIL IKKE RETSUJERES: Både Gisele Bündchen og Lily Aldrige vil være så naturlige som mulig på bilder. I sommer gikk modellene ut og kritiserte motebransjen. Foto: NTB Scanpix/All Over Press/Getty Images

28-åringen er ikke den eneste modellen som er åpen om retusjeringen i motebransjen. I sommer gikk flere Victoria’s Secret-modeller ut og kritiserte bransjens bruk av retusjerte bilder.

Tidligere denne måneden skrev minMote at den norske motebransjen forsvarer retusjering av bilder, og flere personer i den norske motebransjen utelukket at de kommer til å slutte å behandle bilder.

- Bildebehandling er et tema vi diskuterer hver eneste dag. Vi prøver å retusjere så lite som mulig fordi vi ønsker at leseren skal ha tillitt til Det Nye og det gjelder også bildene våre. Derfor opplyser vi i hver utgave av Det Nye at bildene kan være behandlet, sa redaksjonssjef i Det Nye, Madeleine Strand, til minMote den gang.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Moter og Modeller
  2. Retusjering
  3. Retusjert
  4. Victoria's Secret

Relaterte artikler

NYHETER

Modellene som utfordret kroppsidealet i 2013

NYHETER

«Norske» Chrissy Teigen mener retusjering er «det verste»

NYHETER

Norske kjendiskvinner vil ikke bli
retusjert

NYHETER

Norsk motepresse forsvarer retusjering

NYHETER

Presseekspert mener magasinene bør klages inn

NYHETER

Korsetter, stay ups og englevinger: Alt om Victoria's Secret-showet

NYHETER

Norske Frida (19) er modell for Victoria's Secret