Victoria’s Secret-modell får dårlig samvittighet: - Jeg ser ikke ut som på bildene

SKYLDIG: Victoria's Secret-modell Doutzen Kroes innrømmer at hun får dårlig samvittighet når hun ser de retusjerte bildene av seg selv i magasiner. Foto: Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Victoria’s Secret-modell Doutzen Kroes (28) er bekymret for at bildemanipuleringen av modeller får kvinner til å bli usikre på seg selv.

Det er ingen hemmelighet at bilderetusjering ofte blir benyttet i motebransjen. Både i magasiner og reklamekampanjer behandles bilder av vakre modeller for å gjøre modellene enda vakrere.

I et intervju med New York Post innrømmer Victoria’s Secret modell Doutzen Kroes at hun får dårlig samvittighet når hun ser bilder av seg selv.

- Noen ganger føler jeg meg skyldig for at jeg jobber i et yrke som får kvinner til å føle seg usikre, sa Kroes i intervjuet, skriver Vogue.

Den nederlandske modellen er bekymret for at retusjeringen i motebransjen kan få andre kvinner til å føle seg usikre.

- Jeg sier alltid at jeg ikke ser slik ut som jeg gjør på bildet. Hvis du plasserer meg i et dårlig lys uten stylet hår og sminke, er det ikke bra… Noen ganger kan jeg våkne opp og se meg selv i speilet og tenke; dette er ikke den samme personen som jeg ser i magasinet. Hvem er denne gjesten på badet? sa Kroes i intervjuet.

VIL IKKE RETSUJERES: Både Gisele Bündchen og Lily Aldrige vil være så naturlige som mulig på bilder. I sommer gikk modellene ut og kritiserte motebransjen. Foto: NTB Scanpix/All Over Press/Getty Images

28-åringen er ikke den eneste modellen som er åpen om retusjeringen i motebransjen. I sommer gikk flere Victoria’s Secret-modeller ut og kritiserte bransjens bruk av retusjerte bilder.

Tidligere denne måneden skrev minMote at den norske motebransjen forsvarer retusjering av bilder, og flere personer i den norske motebransjen utelukket at de kommer til å slutte å behandle bilder.

- Bildebehandling er et tema vi diskuterer hver eneste dag. Vi prøver å retusjere så lite som mulig fordi vi ønsker at leseren skal ha tillitt til Det Nye og det gjelder også bildene våre. Derfor opplyser vi i hver utgave av Det Nye at bildene kan være behandlet, sa redaksjonssjef i Det Nye, Madeleine Strand, til minMote den gang.

Publisert: