Missoni-gründeren er død - begraves i dag

Italienske Ottavio Missoni grunnla et av verdens største moteimperier. Fredag døde motelegenden 92 år gammel, mandag bevgraves han.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den verdenskjente moteskaperen sovnet stille inn i sitt eget hjem i Sumirago i Italia, ifølge britiske Vogue. Mandag begraves motelegenden i den storslagne kirken Basilica di Santa Maria Assunta i Gallarate.

Ottavio, eller «Tai», som var hans kjente kallenavn, skal ha blitt fraktet til sykehus allerede 1. mai, men ba selv om å bli sendt hjem igjen. Bare en drøy uke senere døde han i sin egen seng, skriver AP.

Sammen med kona Rosita Missoni grunnla Ottavio i 1953 det som skulle bli en gigantiske familiebedrift, nemlig luksusmerket Missoni.

Motegründerens død kommer bare noen måneder etter en annen tragedie i Missoni-familien. I januar forsvant et fly hvor sønnen Vittorio var ombord med sin kone og fire venner. Hverken flyet eller menneskene er funnet.

Sammen med søsknene Luca og Angela har han hatt en betydelig rolle i bedriften de siste årene. Det har også barnebarnet Margherita, både som tilbehørsdesigner, modell og ansikt utad.

LES OGSÅ:Margherita (29) ville gi opp Missoni-arven

Missoni har siden 50-tallet blitt utvidet med både det rimelige undermerket M Missoni og interiørlinjen Missoni Home. Missoni har også samarbeidet med billigkjeder som Target og Lindex om å lage plagg med kjedepriser.

Den dag i dag assosierer likevel de fleste Missoni med strikkeplagg med fargerikt sikksakk-mønster - og Missonis kjoler, strandplagg og ikke minst interiørartikler er fortsatt blant verdens mest populære luksusgoder.

Publisert:

Finn mer innhold om: