Slik pakker du lett - få flere ferieantrekk med få plagg

LETT BAGGASJE: Pakk anvendelige plagg og tilbehør. Her er tjue kjøp som gir minst syv forskjellige antrekk. Foto: Produsentene
Natalie Ngo
Publisert:

Det er alltid like vanskelig å pakke lett til ferien, men velger du med omhu kan en liten håndbagasje vare i flere dager. Her er tipsene for å pakke praktisk til sydenturen.

I motsetning til en vanlig dag hjemme, som kan innebære ett antrekk for arbeid og fritid, kan en gjennomsnittlig dag i ferien bestå av flere ulike aktiviteter. Og de trenger alle et forskjellig antrekk: en bikini til bassenget, shorts for shopping, jeans til sightseeing og pene kjoler for middager ute.

Det kan være en utfordring å pakke, spesielt hvis du flyr og har begrenset med bagasjeplass. Da gjelder det å ha med deg plagg og tilbehør som kan brukes på forskjellige måter. Klærne må passe til feriemålet, men må også passe til hverandre.

LES OGSÅ:Her er garderobetipsene som redder deg i varmen

Tenk at favorittoppen du vil ha med skal passe til alle underdelene du har pakket med. Basisplagg i nøytrale farger og behagelige materialer fungerer til det meste, men når du først skal på ferie kan det være gøy å dra frem litt mer spenstige plagg fra garderoben.

Bestem deg derfor for ett farge- og/eller mønstertema. Legg for eksempel frem klærne på sengen før du pakker dem i kofferten, slik at du kan planlegge potensielle antrekk. Smykker tar som regel lite plass og kan sprite opp og gi variasjon til antrekkene når du skal pakke lett, men ikke kjedelig.

minMote har laget et forslag til en feriegarderobe til sydligere strøk bestående av tjue plagg som gir flere kombinasjonsmuligheter, og nedenfor har vi satt sammen syv antrekk til ulike ferieaktiviteter.

God tur, nyt ferien og ikke glem solkrem!

TIL STRANDEN

STRAND: Hatt fra Lindex, 199 kr. Veske fra Bop Basics hos Shopbop.com 832 kr. Sandaler fra River Island hos Asos.com, 165 kr. Tunikakjole fra Vix hos Net-A-Porter.com, 1540 kr. Solbriller fra Spitfire hos Asos.com, 241 kr. Bikinioverdel fra H&M, 129 kr. Bikinitruse fra H&M, 79 kr. Foto: Produsentene

En fin tunikakjole er både behagelig og anvendelig på stranden og når du skal ta en matbit langs strandkanten. Den kan også fint brukes ved bassengkanten etter sola har gått ned. En stråhatt skjermer hår og ansikt for sterk sol, og er perfekt å bruke som tilbehør også utenfor stranden.

Et par «jelly»-sandaler fungerer både i sand og på asfalt, og er en hybrid erstatning for flip flops og vanlige sandaler. Ikke glem en romslig veske til håndkle, solkrem, lektyre og alt annet du trenger til en dag på stranden. Ta gjerne med en i lett materiale som strå eller tøy for å unngå tung last i varmen.

LUNSJ-DATE

LUNSJ: Veske fra H&M, 199 kr. Hatt fra Lindex, 199 kr. Belte fra H&M, 50 kr. T-skjorte fra H&M, 149 kr. Sko fra Asos.com, 100 kr. Armbånd fra Marc by Marc Jacobs hos Shopbop.com, 546 kr. Skjørt fra Vero Moda, 249 kr. Foto: Produsentene

Enten du skal du ta en matbit inne i byen eller på hotellet, gjelder det å kle seg i behagelige plagg i varmen. En enkel, t-skjorte i lin eller bomull puster og passer med de fleste mønster, mens et luftig skjørt er sørger for at stoffet ikke fester seg til kroppen. Stapp t-skjorten i skjørtet og pynt opp med et belte rundt livet som tar igjen gulldetaljene i armbåndet.

Et tips er å pakke med tilbehør i samme fargetoner, slik at det er enklere å kombinere smykker, vesker og annet tilbehør sammen til de forskjellige antrekkene.

PÅ SHOPPING

SHOPPING: Armbånd fra Marc by Marc Jacobs hos Shopbop.com, 546 kr. Topp fra Zara, 299 kr. Jeans fra MIH hos Net-A-Porter.com, 1575 kr. Veske fra Bop Basics hos Shopbop.com 832 kr. Sko fra Asos.com, 100 kr. Foto: Produsentene

Det er ikke alltid du får behov for jeans på sydenferie, men skal du rusle rundt på kjøpesentre med air condition, kan det være redningen. Enten du reiser med et par på deg eller pakker dem i kofferten er det lurt å gå for et par lyse. Sommeren er den perfekte anledningen til å bruke hvite jeans på, og de kan like gjerne brukes til hverdags som til fest.

En annen viktig forutsetning for en behagelig shoppingopplevelse er komfortable plagg og sko. Tenk at det skal være lett å kle av og på seg i prøverommene. Har du i tillegg allerede et godt utgangspunkt på deg, er det også lettere å prøve visse plagg til det du har på deg.

PÅ SIGHTSEEING

SIGHTSEEING: Skjorte fra Zara, 399 kr. Solbriller Spitfire hos Asos.com, 241 kr. Shorts fra Bik Bok, 199 kr. Sko fra Asos.com, 100 kr. Belte fra H&M, 49 kr. Veske fra H&M, 199 kr. Øredobber fra Zara, 129 kr. Foto: Produsentene

Sightseeing hører med i mange ferier og krever for det første lette og gode sko. Et par joggesko er det aller beste alternativet hvis du skal gå mye i forskjellig terreng. Skal du imidlertid kun rusle litt rundt i byen, holder et par lette espadrilles eller tøysko med myk såle.

En dongerishorts passer til det meste og sammen med en bluse eller skjorte ser du chic og komfortabel ut. Da gjenstår det bare å smile pent til feriefotografen!

UT Å SPISE MIDDAG

MIDDAG: Armbånd fra Marc by Marc Jacobs hos Shopbop.com, 546 kr. Belte fra H&M, 49 kr. Sko fra Zara, 799 kr. Topp fra Zara, 299 kr. Solbriller fra Spitfire hos Asos.com, 241 kr. Veske fra H&M, 199 kr. Skjørt fra Vero Moda, 249 kr. Foto: Produsentene

Du trenger ikke alltid ett helt nytt antrekk for å føle deg fin nok til middag ute. Bruk plagg i fine materialer og topp antrekket med et par høyhelte sko. Et par spisse pumps i nude passer til det aller meste, og kan kombineres til alt fra skjørt og kjoler til jeans.

En liten skulderveske er praktisk og rommer akkurat det du trenger til resten av feriekvelden.

TIL FEST

STRAND TIL FEST: Sandaler fra River Island hos Asos.com, 165 kr. Bikinioverdel fra H&M, 129 kr. Bikinitruse fra H&M, 79 kr. Kjole fra Gina Tricot, 199 kr. Øredobber fra Zara, 129 kr. Veske fra H&M, 199 kr. Pumps fra Zara, 799 kr. Foto: Produsentene

En maxikjole er perfekt til middag og fest. Den kan like gjerne brukes over en bikini hvis du skal rett fra stranden og på restaurant eller diskotek. «Den lange sorte» kan styles på utallige måter - med et par pene pumps og fjonge øredobber er du klar for fest på 1-2-3. Er det brosteiner mange steder dit du skal, kan flate sandaler være redningen - og et par metalliske er vel så lekkert til maxikjoler.

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: