Fra himmelblått til mørk marine: Høstens heteste herrefarge

KLASSISK FARGE: Enten du velger knallblått eller en mer nedtonet farge, skal det mye til å trå feil med blått. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene

Denne sesongen gjør blått i alle varienter comeback til motebildet. Dermed kan du fråtse i blåtoner, enten du velger ett plagg,  eller lag på lag med den klassiske fargen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Blått har allerede utmerket seg som en av de sterkeste fargetrendene i høst, og fargen er langt fra forbeholdt kvinner. Det var nemlig mange motehus som brukte blått som en av hovedfargene i sine høstkolleksjoner for menn: Gucci, Paul Smith og Mulger, for å nevne noen av de største.

Mange varianter

Det beste er at alle kan finne en blåfarge som kler dem blant høstens trender. Nautica viste en ski-inspirert kolleksjon med mellomblå parkaser, mens Lanvin viste en mer formell look med lange frakker i samme farge. Raf Simons viste den mørkeste blåfargen av alle, som nesten gikk over i sort. Vil du ha en litt mer fargesterk høstgarderobe, bør du la deg inspirere av Gucci, som viste tykke strikkegensere i himmelblått. Mugler gikk for en mellomvariant - en iøynefallende, knallblå farge som ble matchet med sort.

Det mest klassiske mønsteret finner vi hos Moncler Gamme Bleu, som sendte modellene nedover catwalken i blå og hvite ruter.

Lyst til å stjele stilen? minMote har plukket ut noen blå kjøp du kan gjøre akkurat nå!

LUKSUS OG BUDSJETT: Rutete jakke fra Burberry Brit hos Mrporter.com, 5015 kr. Sko fra Acne, 2600 kr. Skjorte fra Anerkjendt, 599 kr. Lyseblå strikkegenser fra H&M, 349 kr. Mørkeblå strikkegenser fra Anerkjendt, 599 kr. Skjerf fra Holzweiler, 1199 kr. Boblejakke fra Zara, 799 kr. Foto: Produsentene

Flere kombinasjonsmuligheter

Øystein Holm-Haagensen driver motebloggen mennidress.com, som blant annet ønsker å fremme bruken av dress blant norske menn. Holm-Haagensen kan bekrefte at blått er tilbake for fullt - også på på dressen.

- Den klassiske blådressen har vært borte fra motebildet siden begynnelsen av 1990-tallet, men nå er den så absolutt tilbake – og det er jeg veldig glad for! Blått framstår gjerne som en litt lettere farge enn sort, og når det gjelder dresser passer det faktisk ofte bedre med blått en sort i arbeidssammenheng, sier Holm-Haagensen, som mener flere menn bør få øynene opp for blått:

- Alt i alt er dette en mer anvendelig farge en sort, som gjerne blir en litt tung farge til hverdags.

Videre mener bloggeren at blått er en av de mest klassiske fargene en mann kan ha i skapet - og man gjerne kan bruke forskjellige blåtoner i samme antrekk.

- Det beste med blått er at det kan kombineres på så mange måter! Har du et sort antrekk, må du passe på at alt er i samme fargetone, mens når du har et helblått antrekk kan du kombinere ulike nyanser. Det er for eksempel veldig fint å kombinere en mørkeblå jakke med en lyseblå skjorte og blått slips, sier han.

La deg inspirere av catwalken - her er noen av høstens blå designerantrekk:

Nautica fall/winter 2013. Alle foto: Getty Images/All Over Press
Chloé fall/winter 2013.
Raf Simons fall/winter 2013.
John Lawrence Sullivan fall/winter 2013.
Paul Smith fall/winter 2013.
Mugler fall/winter 2013.
Moncler Gamme Bleu fall/winter 2013.
Mugler fall/winter 2013.
Gucci fall/winter 2013.
John Lawrence Sullivan fall/winter 2013.
Christian Lacroix fall/winter 2013.
Christian Lacroix fall/winter 2013.
Issey Miyake fall/winter 2013.
Paul Smith fall/winter 2013.
Publisert:

Finn mer innhold om: