Her er H&Ms nye designsamarbeid

SPORTY DESIGN: Alexander Wang er kjent for sin enkle og sporty design. Denne våren og sommeren vil ha se kvinner i nettopp dette. Til høsten er han aktuell med kolleksjon for H&M. Foto: Getty Images
Jennifer Bråthen
Publisert:

H&M har hatt stor suksess med sine ulike designsamarbeid. Nå er det kjendisfavoritten Alexander Wang ( 30) som står for tur.

- Halleluja! Dette samarbeidet vet jeg mange moteinteresserte har drømt om lenge. Wang er et av de største designertalentene i motebransjen. Han har gjort enorm suksess med merket sitt, som han lanserte som 23-åring. Og det er ikke uten grunn at han i tillegg ble sjefdesigner for motehuset Balenciaga før han fylte 30, sier minMote ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Nyheten om det svenskemotehusets nye gjestedesigner ble gjort kjent under et event på musikkfestivalen Coachella i USA i går. Det er første gang en amerikansk designer tar del i H&Ms designersamarbeid.

Perfekt for norske kvinner

Wang vokste opp i San Fransisco hos sine Taiwansk-amerikanske foreldre. Som 18-åring flyttet han til motemetropolen New York for å forfølge designerdrømmen på den prestisjetunge moteskolen Parsons. Før han var ferdig med det andre året, sluttet han for å lansere sin egen kvinnekollekjson i 2007. To år senere lanserte han underlinjen T by Alexander Wang. I dag er han også sjefsdesigner hos det franske motehuset Balenciaga.

- Jeg synes dette er et skikkelig spennende samarbeid. H&M er heldig som har klart å kapre ham, sier Caroline Skjelbred, stylist i ELLE. Hun er imponert over at designeren, som allerede har mange jern i ilden, tar på seg mer jobb. Hun tror designsamarbeidet er midt i blinken for det norske markedet.

- Wang lager, som Isabel Marant, klær som norske kvinner elsker. Hans design er ofte enkel og sporty med sexy detaljer. Jeg tror vi får se en kolleksjon som er perfekt for norske forhold, sier stylisten.

FAVORITTSKO: I fjor var det tydelig hvilke sko Tone Damli Aaberge la sin elsk på. Skoene fra Alexander ble nemlig hyppig brukt. Foto: NTB Scanpix

Store forventninger

De siste årene har Wangs tilbehør som vesker og sko vært godt synlig på celebre personligheter verden over. Her hjemme i Norge har blant annet Tone Damli Aaberge sverget til hans design på den røde løperen ved en rekke anledninger. Huanca Vold har høye forventinger til skokolleksjon.

- Jeg tror ikke hardbarka Wang-fans vil kaste seg over eventuelle veskevarianter fra H&M, men på skofronten har jeg store forventninger. Høstsesongen er dessuten perfekt tidspunkt å lansere dette samarbeidet på - han er god på ullkvaliteter, snitt og anvendelige hverdagsplagg. Jeg tror også vi få et par sexy drømmekjoler til jul og nyttår, sier Vold.

Kolleksjonen Alexander Wang skal gjøre i samarbeid med det svenske motehuset vil bestå av plagg og tilbehør for både kvinner og menn. Ifølge pressemeldingen kommer også Wang til å foreslå en ny vri på et utvalg livsstilprodukter. Kolleksjonen vil være tilgjengelig i rundt 250 H&M-butikker over hele verden og i H&Ms nettbutikk fra 6. november.

Publisert:

Finn mer innhold om: