De villeste modell-snublene på catwalken

Skyhøye stiletter, trange kjoler og glatt underlag - selv for de mest erfarne modellene har det tidvis endt med knall og fall på catwalken. MinMote har samlet de beste snuble-øyeblikkene.

modeller som faller

IKONISK: Det voldsomme fallet under Herve Levers visning i 2009 har skrevet seg inn i motehistorien. Foto: Screenshot VGTV

modeller som faller

MED ET BRAK: Matchilde Franchon gikk rett i bakken på bursdagen sin under en Marc by Marc Jacobs-visning i 2010. Foto: NTB Scanpix

Moteuken i New York er like rundt hjørnet, og vi har begynt å glede oss til alt fra Victoria Beckham- og Alexander Wang-visningen. Men det er ikke bare klærne på catwalken som snakkes om i etterkant - opp gjennom årene har moteukene også bydd på noen store snakkiser i form av knall og fall på catwalken.

Lad opp med høydepunktene fra fjorårets moteuke i New York!

MinMote har plukket ut noen av de verste og mest kjente catwalk-fallene, og vi advarer på forhånd: Det gjør litt vondt å se på.

Vi begynner med verste fallet av dem alle, fra haute couture-visningen «Scha Collection Cibeles» til Maria Lafuente i 2011. Den stakkars modellen begynner å snuble allerede på vei tilbake på catwalken, og klarer ikke hente seg inn før hun faller sammen på slutten. Spanske Lafuente fikk aldri det store verdensgjennombruddet, derimot gikk klippet av modellen verden rundt. Og vi tør tippe at ikke skosalget skjøt i været etter dette:


En annen designer som har sendt i overkant upraktiske sko nedover catwalken, er Max Azria for Herve Leger. Etter vår- og sommervisningen til det franske motehuset i 2009, var det ikke de verdenskjente bandasjekjolene folk snakket om, men modellen som gikk på trynet så det sang midt i visningen. Modellen tok fallet med et smil og kom deg tilsynelatende uskadd av catwalken, men må fortsatt tåle at fallet stadig dukker opp på listen over de mest kjente catwalk-flausene.

Og vi skjønner hvorfor - se bare på denne videoen:

Og det stoppet ikke der. I samme visning gikk flere av modellene over ende og ble sittende på gulvet i de superkorte kjolene, som ikke akkurat overlot mye til fantasien. Men om ikke annet var nok designeren fornøyd med at samtlige hadde på seg hudfargede truser!

UHELDIG: Korte kjoler og skyhøye hæler er ikke alltid en god kombinasjon - det fikk denne modellen erfare. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: Korte kjoler og skyhøye hæler er ikke alltid en god kombinasjon - det fikk denne modellen erfare. Foto: NTB Scanpix

Så skal vi videre til Zac Posens visning under New York-moteuken i 2010. I dette tilfellet klarte modellen å snu fallet til en aldri så liten sjarmoffensiv mot publikum, som jublet vilt da hun smilende reiste seg opp og fullførte:

Man skulle kanskje tro at catwalk-fallene alltid skyldes umenneskelig høye hæler, men uhellet kan faktisk være ute også med «vanlige sko». Det fikk franske Mathilde Frachon erfare da hun ble sendt nedover catwalken for Marc by Marc Jacobs' høst 2010-visning i New York. Franchon gikk voldsomt på baken midt på catwalken, og på toppen av det hele var det på bursdagen hennes!

Ryktene sier imidlertid at fire andre modeller falt i de samme skoene, så det var nok neppe Franchons skyld alene. Dessuten tok ikke karrieren hennes mer skade enn at hun året etter gikk for både DKNY og Blugirl.

KNALL OG FALL: Flere av fotografene fikk foreviget bursdagsfallet til Mathilde Frachon. Foto: NTB Scanpix
KNALL OG FALL: Flere av fotografene fikk foreviget bursdagsfallet til Mathilde Frachon. Foto: NTB Scanpix

Men for all del - ett lite fall kommer man seg for over. Faller man fire ganger på rad derimot, er det litt verre. Og det var nettopp det som skjedde med en av modellene på catwalken under en veldedighetsvisning i Cannes i 2011. Legg merke til hvordan hun først er ved godt mot etter første fall

Og flere andre modeller måtte også gi tapt for de høye hælene i samme visning. Se bare her:

Heldigvis kan disse modellene trøste seg med at selv de beste gjør feil - til og med catwalkdronning Naomi Campbell har falt på catwalken. Heldigvis slapp hun å falle selv da hun arrangerte en veldedighetsvisning for ofrene etter Haiti-jordskjelvet i 2010 - det gjorde derimot Agyness Deyn, som heldigvis strålte som en sol hele veien ned til gulvet.

SØT: Agyness Deyn takler fallet med et smil. NTB Scanpix
SØT: Agyness Deyn takler fallet med et smil. NTB Scanpix

Hvordan var din opplevelse i dag?