Hadia hylles for sitt image

Kulturministerens ansiktspryd høster lovord hos moteeksperter. Selv er Hadia Tajik hemmelighetsfull rundt brillene sine.

Lars Joakim Skarvøy
Publisert:

Av:LARS JOAKIM SKARVØY, MARTINE LUNDER ogMADS A. ANDERSEN

– Store og markante innfatninger har vært trendy på brillefronten en stund, og Dolce & Gabbana-modellen kulturministeren har gått for gir en sexy retro-look, sier minMote-sjef Sonia Huanca Vold.

Arbeiderpartiets Hadia Tajik forteller at hun har byttet på å gå med briller og linser i mange år.

– Jeg bruker begge deler. Dog ikke samtidig, sier hun.

Oser av eleganse

Men det er først etter at hun fikk utdelt statsrådsposten at hun flere ganger har vist seg offentlig med de moteriktige brillene.

– Tajik kler brillene svært godt. Hun er et godt bevis på at briller kan være flott, sier minMote-Sonia.

Også tidligere mote- og trendredaktør i Cosmopolitan, Elisa Røtterud, mener kulturministeren er med på motene.

– Jeg synes Hadia Tajik oser av eleganse og kulturkapital med disse brillene. Innfatningen er tidløs med et touch av et artig retropreg. Hun har transformert seg til en vakker kvinne. Klær, hår, ja til og med briller, stemmer. Dette er politiske korrekt dresskode, sier hun til minMote.

- Feil form

Blant annet da Hadia Tajik la frem regjeringens kulturbudsjett i fjor, leste hun dokumenter gjennom brilleglass. Men Tajik ønsker ikke å fortelle hva slags styrke disse har.

– Det er bare et relevant spørsmål hvis man har tenkt å kjøpe nye briller til meg.

– På samme måte som klær og annet tilbehør, kan briller være med på å forsterke et image. I likhet med for eksempel en dressjakke kan briller symbolisere autoritet, forteller minMote-sjef Sonia Huanca Vold.

Men ikke alle i mote- og skjønnhetsbransjen er over seg av begeistring for brillene til Hadia Tajik.

Kjendisstylist Jan Thomas har vært stylist for brillekjeden Synsam i seks år og brukt briller i flere stylingjobber gjennom 25 år i bransjen. Han er enig i at Tajiks briller er flotte, men mener de ikke kler kulturministeren.

– Brillene må tilpasses og skreddersys ut ifra ansiktsform, og fargen skal bringe frem øynene og gi huden et skikkelig løft. Her har vi et prakteksemplar på en trendbrille hvor fargen for så vidt er fin, men brillene er langt fra riktige for Hadia når det kommer til form. Hun kan helt klart ha en slik brilletype og en slik look, men vi kan starte med riktig størrelse:

– Brillene er for dype og de mangler høyde, noe som gjør at brillene sitter for lavt og hun blir hengete. Det ønsker vel de færreste kvinner. Hadia er superkul og sexy, men ikke brillene og ikke på henne, sier han.

Publisert: