Maison Martin Margiela for H&M: - For sært for folk flest

I morgen kommer H&Ms nye designersamarbeid med Maison Martin Margielas nye kolleksjon i butikk. minMote-Sonia forteller deg hva du bør droppe og hva du med fordel kan droppe.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I morgen kommer H&Ms nye designersamarbeid med Maison Martin Margielas nye kolleksjon i butikk. minMote-Sonia forteller deg hva du bør droppe og hva du med fordel kan droppe.

Det var mange som ble overrasket da H&M lanserte at det neste designersamarbeidet skulle bli med Maison Martin Margiela. Det franske motehuset er langt mindre kommersielt og ikke minst kjent enn de fleste H&M har samarbeidet med før - Lanvin, Marni, Versace og Anna Dello Russo for å nevne noen. Bak Maison Martin Margiela står et 23 år gammelt desginerkollektiv som nekter å vise ansiktene, i frykt for å fronte én designer mer enn andre.

Maison Martin Margiela er i moteverdenen kjent for å tøye grensene mellom kunst og mote. Til vanlig ligger prisene på rundt 4000 kroner for et par sko, til opp mot 10.000 for de mest eksklusive kjolene. Også i H&M-kolleksjonene har Maison Martin Margiela latt seg inspirere av utradisjonelle materiale og blant annet laget en dynekåpe. Kolleksjonen består videre av blant annet kjoler, topper, bukser tilbehør til både damer og menn, og prisene varierer fra 399 kroner for en tights til 2499 for en kåpe.

Kolleksjonen vil være til salgs i nettbutikken og i utvalgte H&M-butikker. Her forteller minMote-der Sonia Huanca Vold hva du bør shoppe og droppe fra damekolleksjonen.

Dette bør du shoppe fra damekolleksjonen:

- Personlig foretrekker jeg den beige og enkle delen av kolleksjonen. De hudfargede skoene med gjennomsiktig hæl, den praktiske hverdagsvesken og den kule bodyen er mine favoritter, sier Vold.

Dette bør du droppe fra damekolleksjonen:

- Jeg tror deler av kolleksjonen blir for sær for folk flest. Med mindre man på forhånd har sett seg ut et par supervide jeans eller en sovepose av en kåpe, bør man holde seg unna. Å kjøpe så spesielle ting på impuls er sjelden en god idé, mener minMote-lederen.

Dette bør du shoppe fra herrekolleksjonen:

- Jeg synes herrekolleksjonen er bedre enn den for damer. Her er det mange flotte og klassiske plagg å velge mellom, som alle har den spesielle Margiela-vrien. Favorittene er ullkåpen, ullgenseren og bootsene, fortsetter Vold.

Dette bør du droppe fra herrekolleksjonen:

- Også i herrekolleksjonen er det plagg man bør styre unna. En flerfarget skinnjakke, en glorete skjerfgenser og en bag formet som en gitar vil se temmelig dumt ut på de fleste menn, avslutter minMote-lederen.

Er du enig med minMote-Sonia? Si din mening i kommentarfeltet!

Les også:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: