Blondiner tjener mest

Ny undersøkelse viser at blondiner tjener syv prosent mer enn kvinner med andre hårfarger.

Mari Glans
Publisert:

Det kan være noe i den gamle klisjeen om at blondiner har det mer gøy, de har ihvertfall mer penger å bruke på moroa, ifølge en undersøkelse gjort av Economics Letters. Forskerne bak undersøkelsen fant nemlig ut at blondiner i gjennomsnitt tjener syv prosent mer enn kvinner med andre hårfarger. Kvinner med blondt hår tjener i gjennomsnitt over 14,000 kroner over gjennomsnittslønnen blant kvinner i Storbrittania.

Som om ikke det er nok, gifter blondiner seg med menn som tjener seks prosent mer enn menn som er gift med kvinner som har andre hårfarger. Resultatene av undersøkelsen var de samme etter at andre faktorer som høyde, vekt og utdannelse var trukket fra.

Bleke håret?Les vår hårfargingsguide for et godt resultat!

Tydelig «blondine-effekt»

Forskerne bak undersøkelsen kan ikke gi en god forklaring på funnene i undersøkelsen, men sier at ingen andre hårfarger skiller seg så mye ut som blondinene.

- Blonde kvinner framstilles ofte som mer attraktive enn andre kvinner, men også mindre intelligente. Men mye tyder på at forbindelsen mellom blondiner og skjønnhet overskygger oppfattelsen av at de har lav intelligens. Dette kan forklare hvorfor «blondine-effekten» er så tydelig når det gjelder giftermål, sier Dr David Johnston, leder for undersøkelsen, ifølge Telegraph.

Blond, blondere, blondest!Nå skal håret være platinablondt

Relevante artikler videre:

Savner du din naturlige hårfarge?Få din naturlige hårfarge tilbake

Vil du ha skinnende og glansfullt hår?Få tipsene her!

Misfonøyd hos frisøren?Slik får du et vellykket frisørbesøk

Pump opp volumet!Slik får du volum i håret

Publisert:

Finn mer innhold om: