Slik blir neste års strandmote

Ta vare på de store smykkene, fjærøredobbene, blomsterbikinien og hårbandet. De kommer nemlig tilbake til neste års bademote.

Cathrine Elnan
Publisert:

Kjendisene satt tettpakket på første rad da moteskapere som True Religion, Mara Hoffman, Luli Fama og Ed Hardy viste fram neste års bikini- og badedraktmote under «Mercedes Benz Fashion Week Swim» i Miami. Designerne boltret seg blant annet i fjær, sterke farger og ansiktsmaling. Her får du en forsmak på hva bademoten i 2011 kommer til å dreie seg om.

Dette passer sin kropp!Finn bikinien som kler din kroppsfasong her

Hippie

True Religion var en av designerne som hadde latt seg inspirere av hippietiden og 70-tallet. Bikiniene var stort sett ensfargede og i skimrende materialer, og modellene hadde tupert og rufsete hår, hårband, store smykker og fjær som det essensielle strandtilbehøret. Vester, sjal og flagrende kjoler med florlett stoff var også en viktig del av kolleksjonen.

Etno- og naturinspirert

Modellene fra Mara Hoffman kom ned catwalken med store kroppssmykker, fjærøredobber, ansiktsmaling og bandana. Mange av de samme elementene som i den hippieinspirerte bademoten, men med mer fargerike, geometriske og psykedeliske mønstre på bikiniene. Denne tendensen var også tydelig hos designeren Kooey, hvor modellene hadde store fjærkreasjoner på hodene, store armbånd og fiskehalefletter. Bademoten til Mara Hoffman og Kooey var blant annet inspirert av afrikanske prinsesser og urfolk fra regnskogen i Amasonas, og et mer naturinspirert tilbehør ble blandet med fargesterke og fantasifulle bikinier.

Mote for store størrelser.Få tips her!

Blomster og nagler

Fra Ed Hardy fikk vi se bikinier tydelig påvirket av tatoveringskunsten og med mer rocka elementer, som nagler sydd inn på hoftene og under bysten. Blomstermønstre gikk igjen på mange av bikiniene, ikke bare hos Ed Hardy, men også hos designere som Luli Fama.

Skal du ut i solen?Ikke glem solkrem på disse stedene!

Badedrakter

Badedraktene var en gjenganger på de fleste visningene, og monokinien som var aller mest populær. Monokinien er en mellomting mellom bikini og badedrakt, og er en fin måte å skjule magen på uten å gå i en heldekkende badedrakt. På catwalken i Miami var det både heklede, stroppeløse og asymmetriske varianter, gjerne med dype utringninger og store beskjæringer inn ved midjen.

Relevante artikler videre:

Få tips av forfatteren.Slik kler du deg slankere

Slik ser du bra ut på bilder!Lær tipsene her

Rett fra jobb til fest?Gjør dagantrekket festklart på 1-2-3

Denne fargen gjør deg eldre!Finn ut hvilken farge det er

Publisert:

Finn mer innhold om: