Tysk kjendisstylist innrømmer: Vet lite om norsk mote

IT-JENTE: Veronika Heilbrunner kom til Oslo for å style Holzweiler-visningen under Oslo Runway. Foto: Getty Images
IT-JENTE: Veronika Heilbrunner kom til Oslo for å style Holzweiler-visningen under Oslo Runway. Foto: Getty Images

Nok en gang kom den tyske kjendisstylisten Veronika Heilbrunner til Oslo for å style en kolleksjon for norske Holzweiler.

Den norske moteuken har egentlig Sentralen som sesongens visningssted, men norske Holzweiler valgte å vise sin kolleksjon på Edvard Munch Atelier på Ekely i Oslo.

Blant publikum hadde det møtt opp drøssevis av bloggere, motepersonligheter og kjendiser, som ville få med seg visningen til den norske klessuksessen.

Ikke kjent med norske designere

Veronika Heilbrunner er i tillegg til å være en tysk kjendisstylist, moteredaktør for den tyske utgaven av motemagasinet Harpers Bazaar.

Etter onsdagens visning tok MinMote en prat med den kjente it-jenten, som viste tydlig at hun var begeistret for Norge, men innrømmer at hun har lite kunnskap om norsk mote - utover Holzweiler.

– Jeg kjenner bare til den klassiske norske genseren, men ellers vet jeg ikke noe om norsk mote, sier hun og legger lattermild til:

– Jeg synes Norge er kjempevakkert og jeg kunne virkelig tenke meg å bo her. For alle er så glade, har kule jobber og er så vakre.

Den tyske stylisten kom over merket Holzweiler ved en tilfeldighet:

– Det er en veldig fin historie. For en stund siden satt jeg og kjæresten min Justin og spiste på en restaurant i Paris. Det var veldig kaldt, og kjæresten min hadde bare på seg en dressjakke, så det endte med at eieren ga ham et rutete skjerf. Jeg elsket det, og brukte det hele vinteren, har hun tidligere forklart til MinMote.

Skjerfet viste seg å være fra det Holzweiler og etter det kom hun i kontakt med Susanne Holzweiler, som spurte om hun ville være med å style en kolleksjon for det norske merket.

Og samarbeidet mellom Holzweiler og Heilbrunner har tydlig gått bra når stylisten nå for andre gang kommer tilbake til Oslo for å style kolleksjonen til merket.

– De liker det jeg gjør, og jeg liker de - så derfor fortsetter vi. Det er gøy å fortsette samarbeidet, for da kjenner vi hverandre bedre når vi jobber sammen, sier Heilbrunner.

Hun forteller videre at hun bare kjenner Oslo gjennom Holzweiler, og sier at det er kult at merket også er kjent i utlandet - da spesielt for de berømte skjerfene og ponchoene sine.

På spørsmålet om hun tenker å gå på noen andre norske moteshow mens hun er i Oslo under moteuken, svarer hun at hun dessverre ikke har tid til det.

Fargerik kolleksjon

Designer Maria Skappel Holzweiler forteller til MinMote at inspirasjonen til kolleksjonen for våren og sommeren 2017 kom allerede i vinter, da de holdt visningen sin under Oslo Runway i Operaen.

– Vi ble veldig inspirert, ikke bare av bygningen, men av alle folkene som jobbet der og spesielt malersalen hvor vi holdt visningen. I malersalen er det maling over alt og mye kreativt skjer i det rommet - noe som virkelig inspirerte oss, sier hun og legger til:

–Jeg tror det er grunnen til at kolleksjonen vi viste nå er så fargerik.

– Jeg har visst om Edvard Munch Atelier siden jeg var liten, fordi jeg pleide å bli med bestefaren min her. Jeg trodde alle visste om dette, men da jeg fortalte om det, var det ingen som visste om det. Så jeg synes det ville være veldig interessant å vise dette stedet til folk, og jeg synes dette er det kuleste lokalet vi kunne brukt. Alle ble veldig imponert da de så det, avslutter hun med å si.

Se bilder av modellene fra Holzweiler-visningen her:

ETTER VISNINGEN: Noen av modellene fra Holzweiler-visningen stilte jeg opp fremfor Edvard Munch-maleriene for å bli fotografert. Foto: Camilla Christensen
ETTER VISNINGEN: Noen av modellene fra Holzweiler-visningen stilte jeg opp fremfor Edvard Munch-maleriene for å bli fotografert. Foto: Camilla Christensen
BEGGE KJØNN: Kolleksjonen bestod av klær til både mann og kvinne. Foto: Camilla Christensen
BEGGE KJØNN: Kolleksjonen bestod av klær til både mann og kvinne. Foto: Camilla Christensen

Hvordan var din opplevelse i dag?