Victoria i H&Ms Marant-kolleksjon fra topp til tå

TRENDY: Den svenske kronprinsessen får skryt for sitt H&M-antrekk. Foto: NTB Scanpix

Den svenske kronprinsessen strålte i plagg fra H&Ms Isabel Marant-samarbeid, nesten en uke før kolleksjonen slippes i butikk. 

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Den svenske kronprinsessen strålte i plagg fra H&Ms Isabel Marant-samarbeid, nesten en uke før kolleksjonen slippes i butikk.

Køene utenfor H&M-butikker i Norge og resten av verden forventes å bli lange når designerkolleksjonen til franske Marant blir tilgjengelig torsdag denne uken.

Men den svenske kronprinsessen viste allerede fredag forrige uke at hun har sikret seg flere av godbitene fra det bejublede designersamarbeidet.

Kolleksjonens dyreste plagg

Under et besøk på Universitetet i Cambridge hadde prinsessen kledd seg fra topp til tå i Marants kolleksjon for den svenske billigkjeden, og mest iøyenfallende var kolleksjonens dyreste plagg.

Den etnisk-inspirerte jakken med utsmykkede detaljer har en prislapp på 2999 kroner. Victoria matchet plagget med øredobber, et halskjede og paljettbelagte pumps, også dette fra den franske designerens H&M-kolleksjon.

Dette er imidlertid ikke det eneste antrekket som viser at Victoria kan være en ekte moteprinsesse: Under England-besøket gikk hun også kledd i en sort og hvit kjole fra Stella McCartney, som flere andre stjerner har vist seg med i år.

I STELLA MCCARTNEY: Dafne Fertnandez (t.v) gikk med den sorte og hvite kjolen under Fotograms Awards i mars i år. Kronprinsesse Victoria (i midten) var kledd i kjolen under et London-besøk forrige uke. Nicole Richie satt i kjolen på første rad under Stella Mccartneys visning i mars i år. Foto: Getty Images/ All Over Press

minMote-leder Sonia Huanca Vold er imponert over Victorias stilutvikling.

- Victoria har virkelig blomstret på motefronten etter at hun ble mor, og jeg synes hun imponerer med sine antrekk i større grad enn lillesøster Madeleine. Den svenske kronprinsessen velger alt fra supereksklusive kjoler fra Elie Saab til rimeligere skandinaviske merker som By Malene Birger og Hunkydory, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

- Trendy på en avslappet måte

Den eksklusive Marant-jakken fra H&M har også blitt sett på skuespiller Frieda Pinto. Hun bar jakken under en lansering av H&M-kolleksjonen i slutten av oktober.

I motsetning til Pinto, som da matchet jakken med et mønstret skjørt og frynseboots, gikk Victoria for klassiske, sorte plagg og lot jakken få være i sentrum.

- Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Marants design, så dette går rett hjem hos meg. Victoria gjør jakken elegant ved å bruke dressbukse og sort t-skjorte til. Hun ser trendy ut på en avslappet måte, noe som ikke alltid er like enkelt som kongelig, sier Huanca Vold.

Les også: Dette bør du shoppe og droppe fra Isabel Marant H&M-kolleksjon

Victoria gjør dermed som flere av sine kongelige kolleger i Skandinavia når hun går kledd i plagg fra rimeligere kjedebutikker.

- Dette er ikke første gang vi ser kongelige i ettertraktede plagg fra kjedebutikkene. Både danske kronprinsesse Mary og vår egen kronprinsesse Mette-Marit sikret seg den hvite blondekjolen fra H&Ms «Conscious Collection», mens prinsesse Märtha Louise dukker opp i en kjole fra Lindex’ Missoni-kolleksjon før den var tilgjengelig i butikk. Stylistene deres har nok gode avtaler med de store merkene, og det er klart at denne type eksponering er gull verdt, sier minMote-leder Huanca Vold.

SAMME JAKKE: Mens skuespiller Freida Pinto brukte jakken til skjørt, stylet den svenske kronprinsessen den med sorte dressbukser. Foto: Getty Images / All Over Press
Publisert: