Bertine Zetlitz ankom Spellemann i stylistens brudekjole: - Kveldens flotteste!

BLONDEDRØM: Den hvite, gulvlange kjolen til Bertine Zetliz var det australske brudekjolemerket Grace Loves Lace. Foto: Fredrik Solstad/VG

STAVANGER (MinMote): Blant kjendisene på rød løper var det Bertine Zetlitz (39) som stjal showet. Og dét i en australsk brudekjole som kjendisstylist Line Langmo giftet seg i.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det var høy glam-faktor da Norges kjendiselite entret den røde løperen på Spellemannprisen i Stavanger konserthus. Feiringen av musikkåret 2014 var preget av eksklusive kjoler, høye hæler og glamorøse frisyrer og sminke.

Den som likevel utmerket seg på den røde Spellemann-løperen var artisten Bertine Zetlitz.

Hun var iført en gulvlang blondekjole fra det australske brudemerket Grace Loves Lace, som kjendisstylisten Line Langmo giftet seg i. Det bekrefter Langmo i en sms til MinMote.

ÅPEN RYGG: Den australske brudekjolen hadde dyp utringning i ryggen og et langt slep. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Jeg føler meg veldig fin og har kombinert kjolen med smykker fra Tom Wood og Maria Black, sier Zetlitz til MinMote.

Artistens stylist, Line Langmo, forteller at kjolevalget ble bestemt helt på tampen.

- Bertine skulle egentlig ha på seg en spesialsydd kjole fra TSH, men hun følte seg ikke pyntet nok i den. Derfor tok vi en helomvendig og valget falt på blondekjolen jeg brukte i bryllupet mitt, sier Langmo til MinMote og påpeker:

- Brudekjole eller ikke, så er det viktigste at Bertine føler seg fin. Blonder er veldig populært i motebildet i år og med det rocka håret og den markerte sminken blir antrekket balansert.

NYHETER

Sjekk Jenny Skavlans etnisk-inspirerte Spellemann-antrekk her!

- Terningkast 6!

Fungerende MinMote-leder Martine Lunder mener Bertine er kveldens flotteste, og at det er et gledelig gjensyn med brudekjolen.

- Denne kjolen er helt fantastisk, Line er jo også stylisten til Bertine, så det er jo utrolig raust at hun faktisk har lånt bort brudekjolen sin. Jeg synes Langmo var en av de flotteste brudene jeg noensinne har sett, og dette var et gledelig gjensyn med den nydelige kjolen.

Lunder mener kjolen sitter som et skudd på den lyshårede artisten.

- Bertine ser alltid bra ut på den røde løperen, alltid trendy og kul. Selv om kjolen er hvit og lang, funker den like bra på den røde løperen som den ville gjort som brudekjole. Og ikke minst sitter den som et skudd på Bertine, sier hun og legger til:

- Jeg elsker den åpne ryggen som er langt mer sexy enn dyp utringning eller høy splitt – denne kjolen ser ut som noe som kunne dukket opp på Oscar-utdelingen om noen uker. Terningkast seks!

Se antrekkene og MinMote-Martines dom fra rød løper her:

BEST KLEDD: Bertine Zetlitz var helt klart best kledd, mente fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Hun var iført en blondekjole fra brudemerket Grace Loves Lace. Foto: Fredrik Solstad/VG
KVELDENS FLOTTESTE: Bertine Zetliz gikk for markerte øyne og en rocka sveis til den ellers søte kjolen. Foto: Fredrik Solstad/VG

Marion Ravn:

DESIGNKJOLE: Marion Ravn var iført en kjole med høy splitt fra det svenske motehuset Dagmar, sko fra Ricco Vero og veske fra Louis Vuitton. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Det er ingen hemmelighet at Marion Ravn er moteinteressert, og hun pleier å være veldig trendy, men dette er ikke det heldigste antrekket jeg har sett henne i. Marion ser jo fantastisk ut uansett hva hun har på seg, men det er noe med snittet på kjolen som er litt tantete – bortsett fra splitten såklart. Men skoene er klassiske og kule med spiss tupp, og endelig en veske som er liten og elegant, sier fungerende MinMote-leder, Martine Lunder.

Linnea Myhre og Sondre Lerche:

STILFULLT PAR: Linnea Myhre og Sondre Lerche matchet på den røde løperen. Linnea var iført kjole fra Nina Jarebrink, svarte, spisse pumps og en romslig clutch-veske. Sondre så upåklagelig ut i en klassisk, svart dress. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Kjolen til Linnea er enkel og elegant, og passer veldig godt til en tilstelning som dette. Jeg skulle ønske hun hadde valgt en litt nettere clutchveske og droppet strømpebuksene, men hun ser flott ut – og ikke minst er det fint å se Linnea smile på den røde løperen, sier Lunder og fortsetter:

- Det er nok ikke tilfeldig hva hverken hun eller Sondre har på seg, og de kler hverandre godt. Svart dress og en fin hvit skjorte slår sjeldent feil, og ved at han velger å droppe slipset ser han akkurat passe nonchalant ut.

Ida Jenshus:

BOHEMSK: Artisten Ida Jenshus gikk for en gulvlang kjole fra Cecilie Melli, sko fra Alexander Wang. Smykkene var fra det norske merket Tom Wood og det danske merket Maria Black. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Bohemske, flagrende blomsterkjoler er noe av det mest trendy du kan ha på deg denne sesongen, sett hos alt fra Pucci til Valentino. Denne kjolen er er veldig feminin og fin variant med lange ermer og markert mindje, og den rufsete sveisen gjør looken komplett, mener Lunder.

AVSLAPPET: Broiler-duoen Mikkel Christiansen og Simen Auke gikk for et avslappet antrekk på den røde løperen. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Jeg skjønner at det er kult å se avslappet og casual ut på den røde løperen, men dette synes jeg faktisk ikke er pyntet nok. Gutta ser kule ut, men det skal mye til å få jeans til å funke på en rød løper spør du meg – se og lær heller av Sondre Lerche som droppet slipset. Det holder.

Gabrielle:

CASUAL: - Jeg har sikkert prøvd 350 ulike antrekk for denne kvelden, men endte opp med det antrekket jeg prøvde aller først for to uker siden, sier Gabrielle til MinMote. Hun var iført topp fra American Apparel, vintage Levis 501-bukser, sko fra Urban Outfitters og lekre statement-smykker. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Gabrielle tar den ofte helt ut på den røde løperen, og pleier å være veldig trendy. Hun ser for så vidt kul ut her også, men hullete jeans og singlet er vel ikke helt heldig på en rød løper når det er fest. Ingen innertier dette, mener Lunder.

Åse Klevland:

ELEGANT: Åse Klevland hadde på seg en spesialdesignet kjole med stoff fra London. - Når jeg så dette stoffet ble jeg helt forelsket, og skjønte at jeg måtte ta det med tilbake til Norge for å få sydd en kjole av det, sier Klevland til MinMote. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Åse er en stilsikker dame, og jeg tror aldri jeg har sett henne trå galt på motefronten. Hun ser elegant og chic ut i sorte blonder, og den innsvingede toppen framhever figuren hennes. Legg også merke til de store, glitrende øredobbene som får opp glam-faktoren noen hakk, sier Lunder.

Siri Nilsen:

LÅNT KJOLE: Siri Nilsen innrømmet at hun hadde hatt kleskrise før Spellemannprisen, men var iført en pudderrosa kjole fra Dagmar som hun hadde fått låne av bestevenninnen sin. - Jeg har mast om å låne denne lenge, og i dag fikk jeg endelig lov. Nilsen matchet den draperte kjolen med beige pumps og en kelim-veske. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Wow, dette var virkelig en flott kjole. Siri er så liten og nett og ser alltid søt ut, og derfor synes jeg hun gjør helt riktig i å velge enn litt mer «damete» kjole. Antrekket oser av gammel Hollywood-glamour, og det ser bare bedre ut av at clutchen bryter opp antrekket litt. Siri er blant kveldens best kledde kvinner, uten tvil.

Mona B. Riise og Jenny Skavlan:

PROGRAMLEDER-GLAM: Årets Spellemann-programledere var Mona B. Riise og Jenny Skavlan. De hadde fått spesialsydde kjoler som var et designsamarbeid mellom TSH, NRK-designer Susanne Hoftun og dem selv. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Kveldens antrekk rettferdiggjør ikke alle gangene Jenny Skavlan er blitt kåret til landets best kledde kvinne. Det er rett og slett ikke heldig, hverken i design- eller snittmessig. Glinsende stoff i knall rosa ser fort billig ut, og skjørtet sitter ikke så bra - det ser litt hjemmesnekret ut. Og hva er egentig greia med den «indiske» hodepynten? Den ser litt malplassert ut og får det hele til å se ut som et kostyme. Jenny er flott og kan komme unna med det meste, men ikke dette, mener fungerende MinMote-leder Martine Lunder.

- Jeg liker Mona B. Riises kjole bedre enn Jennys, men den er langt fra å ta pusten fra meg. Fasongen er fin og jeg liker de tre kvartlange ermene, men utringningen er på grensen til tacky.

Donkeyboy:

DONKEY-GOOD: Medlemmene av bandet Donkeyboy, Cato Sundberg, Thomas Drabløs, Alexander Garborg Ågedal, Kent Sundberg og Peter Michelsen, stilte mannssterke på den røde løperen i klassiske dresser med utradisjonelle detaljer. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Jeg liker at Donkeyboy-gutta ikke matcher hverandre, men alle ser bra ut hver for seg. Jeg digger særlig den mønstrete skjorta, den marineblå dressen vi kan skimte, og det smale, sorte slipset vi ser helt til høyre.

Marit Larsen:

YNDIG: Marit Larsen hadde på seg en hvit silkekjole fra den franske designeren Isabel Marant, Chanel-veske og svarte pumps. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Den vintage-inspirerte kjolen kler Marit veldig godt. Håret er nonchalant stylet på ekte parisisk vis og hun fullfører den franske looken med rød leppestift, klassisk Chanel-veske og svarte pumps. Enkelt og kledelig!

Publisert:

Finn mer innhold om: