Vetements haute couture-visning i fem punkter

vetements

Å ta tilbake en ny versjon av det ultimate harry-plagget Juicy Couture-kosedressen under forrige haute couture-moteuke var langt ifra nok for Vetements-sjef, Demna Gvasalia.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
vetements

Foto: AFP

vetements

Foto: AFP

vetements

Foto: AFP

vetements

Foto: AFP

Designeren, som også er kreativ sjef hos Balenciaga, er kjent for å bruke humor og provokasjon i sine kolleksjoner, og har med det tatt motebransjen med storm de siste par årene.

NYHETER

Lily-Rose Depp lukket Chanel-showet

Denne ukens visning under haute couture-moteuken i Paris skuffet heller ikke, og MinMote har oppsummert hele begivenheten i fem punkter:

1. Det frekkeste tilbehøret

Foto: AFP

Den største snakkisen etter showet var unektelig beltene med ID-kort foran. Motenettstedet Refinery29 kaller beltet det ultimate tilbehøret for en fuktig kveld på byen, og vi skjønner hvorfor. Si farvel til clutchvesker og små kortholdere som forsvinner på dansegulvet og putt kortene dine i beltet så til og med dørvakten ser ID-en din før han rekker å spørre. Garantert kveldens frekkeste.

SE DIORS FANTASTISKE PRINSESSEKJOLER HER!

2. Buksesko

Foto: AFP

Ved første øyekast ser dette kanskje ut som et par hvite skinny jeans med tilhørende ankelstøvletter. Men fakta er at det egentlig bare er ett par veldig høye støvletter? Eller veldig lange jeans om du vil. De to henger i alle fall sammen. Perfekt for ubesluttsomme dager hvor du ikke klarer å bestemme deg for hvilke sko du skal velge til jeansen (?).

topp jeans detalj
KLÆR

Vetements-detaljen som tar av i motebildet

3. Er det pappa på catwalken?

Foto: AFP

Hvem er det som kommer nedover catwalken i klassiske jeans med rette bein og tykt denimstoff? Er det pappa? Neida, det er bare en av Vetements-modellene som viser motehusets nye jeans, i klassisk pappafasong (Tenk Barack Obamas berømte dad jeans) med en svært Vetements-logo foran. I fjor fikk motehuset alle it-jentene til å gå i dekonstruerte jeans hvor lommene var fjernet, så det tar neppe lang tid før også disse dukker opp på moteeliten.

KJENDIS

Bella Hadid i frekk kjole på Dior-ball

4. Årets farge

Foto: AFP

Trodde du det kunne bli litt vanskelig å style det som ble kåret til årets farge av Pantone, altså greenery? Fargen som minner om frosken Kermit og Kiwi-uniformene har nemlig ikke fått den varmeste mottagelsen i akkurat klesbransjen, men i Vetements-visningen så den faktisk kul ut!

5. Denne ville brudekjolen avsluttet showet

Foto: AFP

Hvis du er en kommende brud på jakt etter brudekjole, var det faktisk inspirasjon for deg også i visningen. Til slutt kom nemlig en gigantisk brudekjole vandrende nedover catwalken, med slør og det hele. Kanskje ikke noe for deg som liker nedtonet og sober eleganse, men et det wow-faktor du er ute etter, kan dette være kjolen for deg.

Publisert: