Kronprinsesse Mette-Marit i norsk kjole på Nobel-banketten

FÅR HØY SCORE: Kronprinsesse Mette-Marit ankom Nobel-banketten sammen med kronprins Haakon.

Kronprinsessen valgte spesialsydd kjole med fargerikt mønster, fra norsk designer til dagens tredje antrekk. Det får hun høy score på fra MinMote-leder Martine Lunder Brenne.

Publisert:

Lørdag kveld var det bankett for Nobelprisvinnerne både i Oslo og i Stockholm. De fleste prisene deles ut i Stockholm, men fredsprisen til Colombians president Juan Manuel Santos deles ut i Oslo.

Tidligere i dag fikk Santos fredsprisen i rådhuset, og i kveld er omtrent 250 gjester er invitert til Grand Hotel for å hedre ham.

Kronprinsesse Mette-Marit stilte i en fotsid kjole fra det norske merket Fall Winter Spring Summer (FWSS) med fargerikt mønster. MinMote fått bekreftet av merket at kjolen er spesialsydd til kronprinsessen.

– Vi er veldig glade for at kronprinsesse Mette-Marit fronter norsk mote generelt, og FWSS spesielt. Mette-Marit har brukt FWSS ved flere anledninger - det syns vi er veldig hyggelig, sier Magnus Thorud, medeier av Blender Agency som også eier merket.

Slottets kommunikasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen vil ikke kommentere kjolen.

Tidligere i dag: Kronprinsessen med øredobber verdt 80.000

FARGERIK: Kronprinsesse Mette-Marit valgte en fotsid kjole som var spesialsydd fra norske Fall Winter Spring Summer til Nobel-banketten. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Kronprinsessen har byttet ut de svært eksklusive øredobbene fra tidligere i dag, med et par store, hengende perler og en matchende hårbøyle. Håret var dratt bakover og samlet i en knute i nakken.

Kjolen var stylet med en enkel glitter clutch, og nøytral sminke.

ROSES FOR HÅRBØYLEN: Kronprinsesse Mette-Marit på Nobel-banketten

– Jeg synes kronprinsessens antrekk er nydelig og delikat, og samtidig morsomt med de lekre fargene. Også er kjolen så klart veldig typisk Mette-Marit, med ermer, print og uten utringning. Høy score fra meg på dette! sier MinMote-lederen og legger til:

– Ikke minst er hårpynten superelegant. Og jeg elsker at det er norsk design - dette er virkelig en norsk selskapskjole på sitt beste.

Tidligere i dag var det både fredsprisfest med Redd Barna og fredsprisseremoni på rådhuset. Kronprinsesse Mette-Marit gikk for subtilt gjenbruk på fredsprisfesten. Før hun skiftet til en sort blondekåpe fra den norske designeren Mariette, stylet med rådyre luksusøredobber til en verdi av 80.000 kroner til seremonien i rådhuset.

Mariannne Hagen, kommunikasjonssjef ved slottet avkreftet tidligere i dag at disse var en gave, men at kronprinsessen ikke hadde betalt 80.000 for øredobbene.

Kommentar: En halvveis åpenhet

Tidligere i år offentliggjorde slottet kongehusets gaveliste, men på denne var ikke kjolene og veskene oppført. Hagen forklarte da at kronprinsessen og dronningen betaler for sine offisielle antrekk av apanasjen.

NORSK DESIGN: Kronprinsessen valgte kjole fra Fall Winter Spring Summer i anledning Nobel-banketten. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: