Dolce & Gabbana slakter toppdesignernes samarbeid med billigbutikker

Hvis du drømmer om å kuppe en sexy Dolce & Gabbana-kjole for en rimelig penge hos H&M, må du tro om igjen.

Camilla Bjørn
Publisert:

Hvis du drømmer om å kuppe en sexy Dolce & Gabbana-kjole for en rimelig penge hos H&M, må du tro om igjen.

I et intervju med anerkjente Women's Wear Daily langer den italienske designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana ut mot luksusdesigneres samarbeid med store butikkjeder som Hennes og Mauritz.

- Folk tror det er kult, men det er billig, sier Dolce til WWD.

De siste årene har stadig flere luksusmerker inngått diverse samarbeid med større og rimeligere butikker. Og tidligere i høst kuppet som kjent Donnatella Versace den kommeriselle moteverden med sin storkolleksjon for H&M.

Ikke bare skapte samarbeidet enormt med buzz, eksperter mener samarbeidet ga varemerket Versace et løft.

Dolce svarer tvert på spørsmål om hva som står sentralt for ham og partneren.

- Klassisk eleganse. Eleganse er alltid vakkert, moteriktig og tidløst. Det må ikke handle om den siste trenden, eller fra et spesielt merke. Det er noe som varer evig, sier Dolce til WWD og fortsetter:

- I det siste er alt billig/trashy – ingen kvalitet. Disse store motekjedene pumper ut looks. Folk tror det er kult, men det er billig.

Du kan ikke forvente kvalitet når ting koster 20 euro (ca.190 kr.) Det er som om du skulle fått toppkvalitets torsk til fem euro – hvordan går det liksom, fortsetter designeren.

Til tross avversjonene mot rimeligere merker understreker Dolce at stil og klasse faktisk ikke er noe man kan kjøpe for penger.

- Eleganse er intellektuelt. Det handler om god smak, snitt, proporsjoner og hvordan du bærer deg selv, avslutter designeren.

Designsamarbeidene ser ikke ut til å slutte med det første. 2012 ser ut til å bli et kjempeår.

I mars kommer fancy merket Marnis kolleksjon for H&M, mens Michelle Obamas favoritt Jason Wus klær for den amerikanske billigkjeden Target er i butikk fra februar.

Les også:Sniktitt på Versace for H&M

Også Versace er klar for mer H&M-samarbeid. 19. januar kommer en cruise-kolleksjon for europeiske kunder.

Publisert: