Hva synes du om Haakons «mullah-skjegg»?

Kronprins Haakon har latt skjegget gro, og skjønnhetsekspertene hyller hans nye, dristige skjeggvekst.

Rikke Monsen
Publisert:

Det var ikke bare en fin bruntone kronprinsen hadde tatt med seg hjem fra familiens to måneder lange dannelsesreise i Asia, for det sedvanlige skjegget hadde han latt gro ferien gjennom. På pressemøtet under «Young Global Leaders»-konferansen i Davos var det tydelig at Haakon hadde latt skjegg være skjegg og kronprinsen viste frem den nye lengden som hadde grodd frem.

Hva synes du om kronprinsens nye skjegg? Stem nederst i saken!

- Skjegg er svært personlig

Flere av Norges trend- og skjønnhetseksperter på området hyller nå kronprinsens skjegg, og mener Haakon er flott med skjegget sitt, uansett lengde. Stylist Storm Pedersen mener skjegget er i sterk fremgang.

- Dette var jo moro! Jeg synes dette er et deilig brudd i våre forventninger om hva en kronprins bør og ikke bør gjøre. Jeg mener han er en mann som skal få lov til å eksperimentere, da skjegg for en mann er svært personlig, sier stylist Storm Pedersen til minMote da han ser de nye bildene av Haakon.

- Jean Paul Gaultier sendte flere menn på catwalken med skjegg for våren 2011. John Galliano valgte bart inspirert av Charlie Chaplin, og for høsten som kommer følges trenden opp av flere som Maison Martin Margiela, Pauls Smith og Umit Benan. Det ligger i luften at skjegg er lov, i alle lenger og fasonger, legger han til.

Slik kan du kopiere Europas prinsesser!Les mer her.

- Smarteste han har gjort

Kirstin Arnesen driver Inch frisør og barberer og mener kronprinsen ikke behøver å pakke med seg høvel på fremtidige reiser.

- Det at Haakon anla skjegg den gangen er noe av det smarteste han har gjort stilmessig. Jeg synes han ser flott ut med dette skjegget, og nå har det vært ypperlig tid og sted for han å la det gro. Du skal være ganske kul og avslappet om du går med et sånt mullah-skjegg, skryter Arnesen.

- I offisielle sammenhenger synes jeg han passer med et mer velstelt og kortere skjegg, for da ser han både mandig og mer powerful ut. Haakon har alltid vært kjempeflott med skjegget og dessuten har han vært flink til å holde det vedlike.

Menn bør også pleie huden.Les hvordan her!

Fremmer sin maskulinitet

- Kronprinsen vår er en flott mann og det er kult at han, som mange andre trendy menn, tør å prøve et slikt skjegg. Maskulinitet er en stor trend nå og et skjegg understreker dette. Konger, prinser og andre adelige har gjennom tidene fremmet sin maskulinitet gjennom skjegget. Jeg mener uansett det viktigste er at kronprinsen fortsetter med det han selv ønsker, forteller daglig leder ved Gevir frisør, Agnes Guldbrandsen, til minMote.

Hun legger til at både H&M, Dolce and Gabbana og French Connection ofte bruker modeller med mye skjegg i sine kampanjer. Dessuten har blant annet Armani og Louis Vuitton latt seg fortrylle av tre dagers-skjegget denne sesongen.

Kongelige eksperimenterer med skjegg

Dette er ikke første gang kronprinsen eksperimenterer med skjegg. De siste årene har Haakon vært skjeggete og glattbarbert om hverandre. Det kan også tyde på at kronprinsesse Mette-Marit er tilhenger av skjegget. Da det lå an til at Haakon måtte ta skjegget av hygienemessige årsaker før et besøk på en meksikansk oljeplattform i 2009, uttalte kronprinsessen at Haakon ikke ville fått dispensasjon av henne for å ta skjegget. Hun smilte også like bredt da bildene ble tatt i Davos forrige uke, og kronprinsessen virker å være like fornøyd med Haakons lengre skjeggvariant.

Også flere kongelige prøver ut skjegg fra tid til annen, blant ambassadørene finner vi prins William, kronprins Felipe av Spania og nå om dagen har også nybakt far og danske kronprins Fredrik latt skjegget gro. Også Ari Behn er glad i å variere, men har de siste årene hatt forskjellige varianter skjeggvekst.

Mette-Marit stråler som aldri før.Se de nyeste bildene!

Saken er oppdatert.

Relevante artikler videre:

Hvem bruker mest tid på badet?Les mer her!

Få inspirasjon fra «Gossip Girl».Sjekk stilen her!

Eric Daman gir tips til hvordan du kan finne din egen stil! Les mer her!

Publisert: