Slik sminker du deg som Mette-Marit

For ti år siden skydde hun sminke som pesten!  Nå er kronprinsesse Mette-Marits (38) sminkevaner en  fryd for øyet. Med god hjelp har hun tatt steget helt ut og blitt en ekspert på glamorøs festsminke .

Ingrid Bruvik
Publisert:

I løpet av sine første år i offentligheten var det sjeldent man så Mette-Marit med noe særlig sminke. Både under forlovelsestiden og i kronprinsparets bryllup valgte hun å fremheve sin naturlige skjønnhet, hvor til og med maskara var en sjeldenhet.

Med årene har imidlertid Mette-Marit stadig blitt mer leken med klær og sminke. De siste årene har hun blant annet blitt glad i punktvipper, som fremhever hennes myke blikk, samt fargerike eyelinere som retter fokus på de blå øynene hennes.

Blant de som har hjulpet på Mette-Marits skjønnhetsinteresse de siste årene er den islandske sminkegründeren Thorbjørg «Doddy» Bache, som står bak merket Monsoon.

På midten av 2000-tallet var hun Mette-Marits private sminkør og hår- og klesstylist. I dag vet minMote at hun får sminke og hårstyling-hjelp fra den norske makeupartisten Nina Bull.

Bull, som de siste årene også har jobbet med sminke innen TV-produksjon, ønsker ikke å kommentere sitt arbeidsforhold overfor minMote.

minMote har snakket med makeup-artist Therese Dombek, som gir deg triksene og forklarer hvordan du legger Mette-Marit-inspirert sminke på best mulig måte.

Steg 1: Hud

- Mette-Marit har veldig fin hud uten betydelige pigmentforskjeller, og da er det ikke mye foundation som trengs. En farget dagkrem er nok for å gjenskape denne looken, forklarer makeup-artisten.

Legg en concealer for å jevne ut skygger og rødhet der det trengs.

- Legg den rundt øynene, nesen og på haken, lyder rådet fra Dombek.

Etter at du har lagt den fargede dagkremen og concealeren, legger du et tynt lag med solpudder.

- Børst solpudderet lett over det hele med en stor kost, men husk å jobbe fargen godt inn i kosten først og bank av det overflødige, råder Dombek.

- Legg deretter en frisk rouge veldig forsiktig på eplekinnene, og skyggelegg deretter under kinnbena med en mellombrun farge. På den måten får du Mette-Marits flotte høye kinnbein, forklarer hun.

Tips: Bruk et transparent løspudder lagt med en myk kost for å unngå å få fine linjer og for å fiksere sminken.

Steg 2: Øyne

- Start med å bøye vippene med en vippetang for å åpne blikket. Legg deretter en dus grålilla-tone rett oppå lokket. Bruk så en helt ren blendingskost og børst fargen opp over globallinjen og ut i vingeform, forklarer Therese.

Legg deretter den samme fargen under øyet i en smal linje langs øyekanten.

- En flytende liner langs vippekanten oppe markerer øynene på en fin måte uten å bli for hard, mener hun.

Som prikken over i-en fester du punktvipper innimellom vippene dine.

- Fest noen lange i ytterkant og inn mot midten, der lengden blir kortere og møter dine egne, guider makeupartisten videre.

- Påfør til slutt et godt strøk med maskara, slik at punktvippene blander seg med dine. Da blir resultatet naturlig, flatterende og veldig elegant, sier Therese

Tips: Klippe til vippene på forhånd.

Steg 3: Lepper

- På leppene ser det ut til at Mette-Marit har brukt en glossy leppestift. Dette er et godt alternativ hvis man synes vanlig leppestift blir for mye, forklarer hun.

Tips: En glansfull leppestift som ikke er så pigmentert, gir deg den rette effekten. Lagt uten leppeblyant.

Steg 3: Bryn

Slik legger du bryn som Mette-Marit

- Hun har fått brynene definert på en diskret måte, i en form som kler ansiktet hennes, sier makeupartisten.

- Få gjerne hjelp av en ekspert til å nappe brynene dine først, så kan du vedlikeholde formen videre selv, lyder rådet fra eksperten.

Akkurat denne looken får du ved å bruke en øyenbrynsblyant.

- Bruk en brynskost og gre fargen inn i hårene ettersom du jobber deg fram en jevn og dus form og farge, råder Therese helt til slutt.

Tips: Husk godt lys og gjør alltid brynene dine etter at du har lagt øyemakeupen din, da er det lettere å kontrollere at de ikke blir for mørke.

Flere skjønnhetstips finner du her!

Les flere skjønnhetstips på Thereses blogg. Her!

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: