Parkasfavoritt med luksussamarbeid - ekspertene ikke overbevist

De velkjente og rådyre parkasene fra Canada får en ny vri når merket samarbeider med luksusprodusent Loro Piana.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De fleste nordmenn har et forhold til den canadiske klesprodusenten Canada Goose, som blant annet står bak et av landets mest kjøpte parkaser.

Merket bruker gåse- og andedun og coyote-pels på hetten på flere av jakkene. Nå har imidlertid Cananda Goose samarbeidet med den italienske klesprodusenten Loro Piana om å bruke deres «Storm System» i en ny jakkekolleksjon.

Loro Piana er kjent for sine ultraaksklusive ull-og kasjmirplagg, som i kombinasjon med deres «Storm System» skal gi både myke og kuldebeskyttende jakker.

LES OGSÅ:Dette er 90-tallsplaggene som gjøre comback

Samarbeidet har resultert i en mørk brun parkas og en beige kortere jakke - begge med den karakteristiske pelsen på hetten.

Moteredaktør i Cosmopolitan, Elisa Røtterud, slakter imidlertid minikolleksjonen.

- Disse jakkene minner meg om en krysning av sofaen min og kommunistiske dyrkelser.

De er minimalistiske, triste og pelskragen som skal beskytte mot kulde er egentlig en klar bling-faktor. Dog vil vi trolig se dem på jet-setterne i Courchevel denne vinteren samt på kulturkapitalistene i storbyene, sier Røtterud til minMote.

LES OGSÅ:Röyksopp blir klesdesignere

Jakkene dessuten er vanntett og vindavvisende.

Heller ikke påtroppende minMote-leder Sonia Hunaca Vold er overbevist, selv om hun mener samarbeidet har positive sider.

- Loro Pianas «Storm System» er uten tvil fascinerende. Det har gitt klesbevisste muligheten til å gå med ullfrakker og -kåper selv om det pøsregner og blåser. Hovedgrunnen til «Storm Systems» popularitet har vært nettopp det at man slipper å ikle seg en parkas, som kan være vanskelig å kombinere med penere tøy. Det er derfor overraskende og kanskje litt unødvendig med en vann- og vindtett ullparkas, sier hun.

Vold er imidlertid glad for at den store logen er fjernet fra jakkene.

- Det gjør uttrykket mer sofistikert og mindre sporty. Samtidig synes jeg modellen er fin, sier hun.

LES OGSÅ:Ekspertene uenige om Mette-Marits luksuskjoler

Prisen på luksusen er imidlertid stiv og man må ut med 13.600 eller 9900 kroner for jakkene.

- En dunparkas kan bruke år etter år og er derfor verdt å investere noen kroner i. Selv ville jeg nok valgt en tradisjonell variant som er litt billigere. En dunparkas kan godt se ut som en dunparkas for min del, men jeg kunne heller tenkt meg en fin ullkåpe som tåler uvær i tillegg, slår Sonia Huanca Vold fast.

Følg minMote-bloggen her.

Følg journalisten på Twitter her.

Publisert:

Finn mer innhold om: