Reagerer på ekstrem forsideretusjering av Beyonce og Adam Levine

Beyoncé og Adam Levine har havnet i søkelyset etter at publikasjonene de har stilt opp for har gått amok med bilderetusjeringen. - I beste fall komisk, mener norske redaktører om photoshop-flausene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De siste dagene har internasjonale medier satt fokus på flere retusjeringstabber i noen av verdens største motemagasiner.

Blant annet slår Daily Mail fast at superstjernen Beyoncés (30) lår er retusjert til det ugjenkjennelige på forstiden av Harpers Bazaar.

Gravide Beyoncé er kjent for sine «Bootylicious»-former, men det er ikke mange former å skimte på forsiden av det preestisjetunge motemagasinet, hvor popartisten er fotografert iført body og jakke.

Nesten ennå verre er bildet av Maroon 5-sangeren Adam Levine og modellkjæresten Anna Vyalitsyna i russiske Vogue, som fortiden går som en farsott på nett.

Se også:Den franske Vogue-redaktøren deler sine ti sikreste stiltips

På et bilde hvor Levine holder rundt kjærestens bein er deler av magen hans åpenbart retusjert bort, slik at han nærmest er like smal rundt livet som rundt låret.

Se også:Madde og Kim Kardashian strålte om kapp på ball

- Kan gå for langt

Redaktør i HENNE, Laila Madsö, mener det er en uting å la retusjeringen gå for langt i magasinene.

- Å gjøre folk slankere skal man være veldig forsiktig i, og det er ikke noe vi driver med. Beyoncé er etter min mening en av de råeste og kuleste damene i underholdningsbransjen, og det at hun er stolt av formene sine gjør henne til en kvinne også andre kvinner elsker. Å «pynte» på henne er helt galt, og det ødelegger mye av det hun står for, mener Madsö.

- Men dere retusjerer forsidemodellene deres selv?

- Vi er veldig forsiktige med retusjering, men i denne bransjen er det også uungåelig. En forside skal være glossy og se ultrafabulous ut og vi airbrusher for eksempel huden.

Men med en gang alle porer og linjer er borte har man gått for langt, og vi har aldri gjort noen tynnere, sier Madsö.

Hun mener hver redaktør må finne sin grense for hva som er greit.

- Dette går på skjønn. Jeg mener at et bilde som ser fikset og unaturlig ut ikke ser estetisk bra ut. I tilfellene over har de gått amok med retusjeringene, mener hun.

- Forskjell på retusjering og virkelighetsmanipulering

I Glamour Magazine har Kristen Stewart mistet deler av venstrearmen (hvis hun ikke holder den veldig godt gjemt).

Premieeksempelet på fotomanipulering er fra herrebladet Stuff Magazine, hvor en modell rett og slett ble et bein fattigere på forsiden for noen år siden.

Redaktør i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, mener eksemplene over i beste fall er komiske.

- Dessuten er det et resultat av dårlig håndverk. Jeg skjønner godt at folk reagerer på det, og for meg er det helt uforståelig at Glamour kan bruke denne forsiden. Hun mangler jo en arm! sier Heldal.

Hun forklarer at Cosmopolitan også retusjerer, men aldri for å slanke modellene:

- Det er vanlig å justere kontraster, fjerne stygge skrukker på klær, justere lys og hvis det for eksempel er brukt vindmaskin fjerner vi «flyvehår».

Er det ting som ikke ser pent ut, for eksempel skygger eller skrukker, jobber vi med det også. Så som alle andre blader i vår bransje retusjerer vi bildene som skal på trykk. Men vi gjør aldri folk tynnere eller endrer på virkeligheten i den forstand. Det er stor forskjell på retusjering og virkelighetsmanipulering, sier Heldal til minMote.

- Eksemplene med Adam Levine, Beyoncé og Kristen Stewart er i beste fall komiske og et resultat av dårlig håndverk. Men jeg skjønner jo at folk reagerer på denne typen retusjering. For meg er det helt uforståelig at Glamour har satt et slikt bilde på coveret. Hun mangler jo en arm!

Se også:Kronprinsessene elsker lilla

Se også:Olivia Palermo lanserer egen nettside

Se også:Dette er sesongens superbehandlinger

Publisert:

Finn mer innhold om: