Mette-Marit kaster glans på norsk moteåpning i New York

Kronprinsesse Mette-Marit drar til New York for å kaste glans over en av sine favorittdesignere, Nina Skarra (41).

Kirsti Hovland
Publisert:

Til lanseringen kommer også kronprinsessens venn og designer, Peter Dundas fra Pucci. Det samme gjør Hunger Games-stjernen, Isabelle Furhman og en av USA mest kjente stylister, Rachel Zoe.

Fuhrman er en av Skarras kunder gjennom de siste årene. Og Rachel Zoe er en av de mer profilerte amerikanske stylistene som har en rekke berømte klienter, som blant andre skuespilleren Jennifer Garner.

Det er første gang kronprinsesse Mette-Marit kaster glans over åpningen og lanseringen av en norsk designer. Tidligere har hun holdt lav profil når det gjelder å promotere norske designere. Hun har riktignok ved flere anledninger sittet på første rekke under Peter Dundas' visninger for det italienske motehuset Pucci i Milano, men aldri som en offisiell hendelse.

– Kronprinsessen vil få overvære diskusjoner om bærekraftig mote siden dette også er et event om bærekraftig mote, påpeker Nina Skarra til VG.

Eduardo Escobedo fra FN skal holde en presentasjon om prosjektet «Fiber for the future» og Nina Skarra skal fortelle om sitt arbeid om bærekraftighet og samfunnsansvar i hele verdikjeden.

Og fra den norske generalkonsulen i New York, Sissel Breie, er det gått ut invitasjon til utvalgte norske moteaktører og amerikanske magasiner der kronprinsessen er trekkplasteret på åpningen i konsulens private hjem på Upper Eastside i New York tirsdag 8. mai.

– Det kommer folk fra Vogue og Harpers Bazaar, blant andre, forteller Skarra til VG.

Det var kronprinsessen selv som ga uttrykk for at hun gjerne ville være med på lanseringen av Skarra i New York:

– Vi møttes på et møte om bærekraftig mote som er et tema kronprinsessen engasjerer seg veldig i. Der fikk hun høre om min åpning mot det amerikanske markedet. Hun sa hun gjerne ville være med og også møte mine samarbeidspartnere i FN som kommer på åpningen, forteller Skarra til VG.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen sier til VG:

– Kronprinsessen er der offisielt.

Skarra har gjennom flere år profilert seg som en sterk aktør innen bærekraftig mote.

LES OGSÅ: Mette-Marits favoritt om sitt design: – Sexy på en måte alle liker

LES OGSÅ: Slik får du Mette-Marits rådyre stil på budsjett

LES OGSÅ:Moods of Norwat omsetter for 291 millioner

Publisert: