Rania Youssef unnskyldte seg for kjole - slipper fengsel

VAR I TRØBBEL: Skuespiller Rania Youssef fikk refs for antrekket sitt på den røde løperen på filmfestivalen i Cairo. Foto: Reuters

Den egyptiske skuespilleren Rania Youssef (45) uttrykte at hun angret seg etter at hun ble beskyldt for å oppfordre til «dårlig moral» med antrekket sitt. Nå har anklagene blitt droppet.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Skuespilleren Rania Youssef dukket opp i en svart kjole hvor nederdelen var i gjennomsiktig materiale på den røde løperen på filmfestivalen i Cairo forrige uke. En gruppe advokater gikk sammen om å klage henne inn for retten fordi de mente at hun kledde seg uanstendig og oppfordret til dårlig moral.

Nå har anklagene blitt droppet, skriver People. Grunnen skal ha vært blant annet at skuespilleren selv har uttrykt at hun angrer seg for antrekket.

Hun risikerte egentlig fem års fengsel hvis hun ble dømt for tiltalen.

45-åringen tydde til sosiale medier for å unnskylde seg. Selv om hun ikke legger seg langflat, skriver hun ifølge Vogue at hun misforsto kleskoden.

Hun skriver at hun «ikke mente ikke å opptre på en måte som hisser opp de som synes er kjolen er upassende» og at hun er «forpliktet til å følge verdiene i Egypt».

PÅ RØD LØPER: Denne kjolen som Rania Youssefs hadde på seg på filmfestival i Cairo skapte reaksjoner. Hovedproblemet skal ha vært at beina ble vist i sin helhet. Foto: AFP

Det amerikanske motemagasinet har snakket med stylisten Mikiel Benyamim som er født i Egypt. Han kler opp stjerner som blant andre Cardi B, og forklarer at det er en tynn linje mellom hva som er innenfor og ikke når det kommer til den kvinnelige kleskoden i Egypt. Hovedproblemet i Yossefs tilfelle skal ha vært at man så skuespillerens ben i sin helhet.

Hijab - 1
NYHETER

Likestillingsorganisjon går hardt ut mot «mote-hijab»

Det er blant andre advokatene Ambro Abdelsman og Samir Sabry som saksøkte Youssef, men som har bestemt seg får å trekke anklagene. De skal ifølge Vogue ha som vane å gå rettens vei mot kjente personer som de mener oppfører seg upassende – både når det kommer til for eksempel homofili og kleskode.

Advokatene påpeker at selv om de har trukket anklagen mot Youssef, må kjendiser ha i bakhodet at mange unge ser opp til dem.

– Vi oppfordrer alle offentlige figurer fra artister til andre å ta hensyn til at de er rollemodeller og at de er idealer for mange unge menn og kvinner i Egypt, skriver advokatene i en uttalelse, ifølge Huffington Post.

Publisert: