Den nye handledagen: Cyber Monday

SHOPPEGALSKAP: Kø, trengsel og noen litt ampre medshoppere må man nesten regne med om man er ute som en av de første på Black Friday. Benytter man seg av Cyber Monday-tilbudene i stedet kan man shoppe trygt hjemme fra sofaen.

NEW YORK (MinMote) Hold an! Ikke gå bananas over Black Friday: Er du en fan av nettshopping er Cyber Monday en dag du bør merke i kalenderen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

De siste dagene før Thanksgiving, som for mange amerikanere er årets viktigste familiehøytid, har butikkene gjort seg klare til det som er starten på årets julehandel og for mange årets største shoppingdag, nemlig Black Friday.

Tidligere var handle-fredagen kun begrenset til den faktiske fredagen etter Thanksgiving. Nå har imidlertid handlefesten utvidet seg til å begynne gjerne allerede torsdag kveld og vare gjennom helgen. Noen butikker ser til og med anledningen til å dra på med en Black Friday-uke.

KLÆR

Her er MinMotes guide til hvor du bør shoppe på Black Friday.

Men ikke nok med det: Nå er Cyber Monday også et faktum. Mandagen etter Thanksgiving har nemlig blitt til en dag som særlig her i USA har gode tilbud i nettbutikker. Økonominettstedet Forbes skriver at Cyber Monday vil bli den største handledagen i historien! Adobe Digital Insights har regnet seg frem til at det vil bli brukt over 28 milliarder norske kroner på shopping kun denne mandagen.

Det er altså ingen grunn til å være for kjapp på avtrekkeren. Venter du til mandag kan det være at du faktisk får bedre tilbud enn om du handler på Black Friday.

NYHETER

Her er butikkene du bør styre unna.

Møter skepsis

Begrepet Cyber Monday dukket opp som en kampanje i 2005, men nå har det hele blitt en begivenhet i nettbutikker verden over. Men det som er en handlefest for mange har også møtt kritikk for å være en slu måte å oppfordre til unødvendige impulskjøp og overforbruk.

Klar for handling? Seks steg til vellykket salgsshopping

STRESS: Vil du shoppe i fred kan det være smart å vente med nettshoppingen til Cyber Monday.

Blant annet har gjenbruksappen Tise, som har med fashionista og gjenbruksdronning Jenny Skavlan på laget, annonsert at de kommer til å ha sin egen variant av Black Friday, nemlig et Green Friday-arrangement i Oslo med salg av brukte klær.

Om du skal ut å handle i butikkene kan det også være lurt å smøre seg med litt ekstra tålmodighet. Mange blir ivrige etter å få med seg de beste tilbudene, og det kan føre til kaotiske tilstander. Om du vil få med deg butikkenes door-butser tilbud (som gjerne begynner så tidlig som fem om morgenen) må du særlig forberede deg på kø og knuffing.

Husk: Bare fordi det er et tilbud er det ikke grunn til å gå bananas. Vi regner med at det ikke bare er for oss at det som kan virke som salgskupp på impuls har en tendens til å ende opp med å bli hengende ubrukt i skapet med prislappen på.
Om du har sett deg ut noen ting du har tenkt til å kjøpe enten som ei litta treat yo self eller i julegave kan det være verdt å ta en kikk på hva Black Friday-tilbudene har å by på. Husk at salg er også en ypperlig anledning til å oppgradere treningsgarderoben! Nærmest enhver butikk og nettbutikk i USA har Black Friday-tilbud, men vær også realistisk: 20 prosent kan tross alt ikke kalles et kjempekupp.

Elektronikk og ting til hjemmet har tradisjonelt vært de beste kuppene på Black Friday. Er det klær og sminke du er på utkikk etter er Cyber Monday kjent for å være en bedre dag å shoppe på i USA.

Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.