Astrid S kåret til årets best kledde kvinne

HYLLET: Astrid S her sammen med Tone Damli og Yosef Wolde-Miriam ble kåret til årets best kledde kvinne på Costume Awards.

Magasinets lesere kåret artisten Astrid S og skuespiller Thomas Hayes til årets best kledde. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Forrige uke startet den norske høysesongen for prisutdelinger med Vixen Blog Awards. Torsdag kveld sto motebransjens feiring av seg selv som står for tur, og en rekke kjente personer tok turen til Gamle Logen i Oslo for å være med på Costume Awards.

Bladet kåret blant annet best kledde mann og kvinne, stemt frem av magasinets lesere. I fjor var det Darja Barannik og rapper Chirag Patel som stakk av med seieren.

I år var det Astrid Smeplass som vant. Hun forteller selv at mote ikke var en stor interesse før hun ble artist.

– Før gikk jeg stort sett i fotballklær og treningstøy. Etter at jeg kom inn i musikkbransjen forsto jeg at for en artist er det et virkemiddel og en måte å uttrykke seg på, forteller hun.

Den store athleisuretrenden ser ut til å fortsette ut i 2017, og her til lands er Astrid S blant dem som virkelig har omfavnet denne trenden.

– Det er det jeg føler meg komfortabel i, så jeg prøver å bringe det mer inn i min egen stil, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

BEST KLEDDE: Artist Astrid S og skuespiller Thomas Hayes ble kåret til landets best kledde under Costume Awards

Best kledde mann ble «Skam»-kjendis Thomas Hayes, som stilte i lyst antrekk, med beige bukse, hvit skjorte og en mønstrete jakke.

– Man kler seg som den personen man er. Denne ponnijakken for eksempel, den er blitt veldig meg selv om den er hakket utenfor komfortsonen.

Motekusiner

TULLER FOR PRESSEN: Jenny Skavlan gjorde et poeng ut av høydeforskjellen mellom henne og kusinen. Jenny hadde på seg sort vintagekjole for anledningen, mens Anna hadde sydd om sin mors gamle Armanidress.

Kusinene Anna Skavlan og Jenny Skavlan kom sammen på årets motehendelse. Anna har de siste årene gjort stor suksess som supermodell, og i 2015 gikk hun for Givenchy under New York Fashion Week. Begge kusinene hadde kledd seg i svart. Jenny hadde en vintage kjole, og Anna hadde sydd om sin mors gamle Armani buksedress.

- Så gjenbruk går i familien, spøker Anna.

De to syns det er koselig å gjøre noe sammen, som ikke er familiesamlingen i julen.

- Det er betryggende å ha henne med meg, fordi hun kjenner meg så godt at jeg ikke trenger å ha på maske på samme måte, forteller Anna.

Sminkefri Tone

Tone Damli slapp sin første singel på tre år forrige torsdag, og hun er nå for alvor tilbake i rampelyset.

– Det er kjekt å være tilbake, også er det godt å endelig kunne avsløre hva jeg har drevet med i det siste, forteller hun.

UTEN MASKARA: Tone Damli valgte å slenge seg på den sminkefrie trenden valgte å kjøre en helt naturlig sminkelook sammen med blomstrete genser, lakk skjørt og skyhøye heler. Kjæresten Markus Foss var kledd i Holzweiler fra topp til tå.

Antrekket hadde hun ingen baktanker med.

– Jeg har på meg noe billige greier, og det er ingen baktanker. Jeg bestemte meg for dette kun en time før tenker jeg, sier hun.

Den blomstrete genseren fra Zara og lakkskjørtet fra Weekday var stylet med skyhøye ankelstøvletter og artisten hadde droppet maskaraen for anledningen.

Se flere av bildene fra festen her:

LIDE FOR SKJØNNHETEN: Kathrine Sørland kom i en fargerik kjole fra Lindex og sko hun kaller tominutterssko på grunn av tiden det tar før de er vonde.
STRENG PÅ SKO: Maria Mena var avslappet kledd i kimono, jeans fra Hennes & Mauritz og sko fra Givenchy. Skoene er de samme som hun bruker på scenen, og selv om hun ikke mener at dyrest alltid er det beste, så er hun nøye på at hun har ordentlig sko.
FORFRISKENDE MED FARGER: Darja Barannik prøver å gå mer i farger, og fikk låne denne looken fra catwalken til Mulberry.
VILLE SE FIN UT: Camilla Pihl valgte kjolen fra By Malina, sko fra Valentino og smykker fra egen kolleksjon.
GÅR FOR BESTE BRUNFARGE: Janka Polliani kommer rett fra ferie i Thailand, og satset heller på pris for beste farge enn pris for moteprofil. Blusen fra Gucci er stylet med et lakkskjørt som hun spjæret for to måneder siden og fikk en skredder til å fikse på en time tidligere i dag.
ENKELT: Hanneli Mustaparta valgte en enkel fotsid kjole fra Bec and Bridge, og en veske fra Calvin Klein. Hun syns det er så mye jantelov i Norge, og føler at Costume Awards er en kjærlighetsfest hvor alle løfter hverandre opp.
Publisert: