Cara Delevingne barberte av seg håret: –  Slitsomt å bli fortalt hva skjønnhet er

FORANDRING FRYDER: Cara Delevingne har sportet flere nye frisyrer det siste året. Nå har hun barbert hodet i forbindelse med en ny spillefilm. Foto: Getty Images

Den britiske supermodellen Cara Delevingne (24) tar et oppgjør med skjønnhetsidealet på sosiale medier. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I slutten av april begynte de første paparazzi-bildene å svirre av en hårløs Delevingne. 24-åringen skal ifølge Vogue ha barbert hodet i forbindelse med innspillingen av filmen «Life in a Year» hvor hun spiller en kreftsyk jente som har kun ett år igjen å leve. Men Delevingne benytter samtidig anledningen til å ta et oppgjør med skjønnhetsidealet kvinner og menn opplever i 2017.

NYHETER

Svensk moteprofil blir hyllet for magebilde

Onsdag tok hun til Instagram for å dele tankene sine rundt hvordan samfunnet dikterer skjønnhet.

– Det er slitsomt å bli fortalt hvordan skjønnhet skal se ut. Jeg er lei av samfunnet som definerer skjønnhet for oss. Kast av deg klærne, tørk av sminke, klipp av håret. Fjern alle materielle eiendeler. Hvem er vi? Hvordan definerer vi skjønnhet? Hva anser vi som vakkert? spør Delevingne under paparazzi-bildet av seg selv.

NYHETER

Denne kampanjen er mangfold på sitt beste

– Skjønnhet er ubegrenset

På Met-gallaen tidligere i uken stilte Delevingne med sølvmalt, barbert hode som stod i stil til Chanel-dressen hun var iført for anledningen. På Instagram skrev hun:

– Jo mer vi omfavner hvem vi er som mennesker og stoler mindre på våre fysiske egenskaper, desto sterkere blir vi. Skjønnhet bør ikke være lett å definere. Det er ubegrenset.

NYHETER

UNDERTØYSMERKE TRYKKER URETUSJERTE BILDER AV «EKTE KVINNER»

Kort tid etter bilde to ble lagt ut, fulgte hun opp med enda et bilde av det nybarberte hodet sitt på. Denne gangen forsiden av avisen The Evening Standard.

– Ta plass... skriver 24-åringen under bildet med en ironisk undertone.

I tillegg til å spille inn en film er 24-åringen aktuell med en bok kalt «Mirror Mirror» som handler om tre unge jenter som vokser opp i London. Boken har planlagt lansering til høsten 2017.

Publisert: