Se 19 fantastiske antrekk under Pride i Oslo

GLITTERSKJEGG: Rune Norum (39) sparte ikke på glitteret under årets Pride-Parade. Foto: Ole Martin Halvorsen.

OSLO (MinMote): Under Pride-paraden var man samlet for å hedre kjærlighet og frihet. Se hva folk hadde på seg og hva Pride betyr for dem.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Det var mildt sagt god stemning under Pride-paraden lørdag formiddag i Oslo. Musikk, latter, fargerike antrekk og smil fylte hovedstaden med liv. Folk hadde på seg fantastiske antrekk, flere hadde sydd klærne selv og mange gikk for gjenbruk eller spesielle plagg fra reiser de hadde vært på.

Her fantes det ingen kleskode. Alt var lov og folk hadde ingen med problemer med å gå for akkurat det de følte for. Luften var fylt med glitter, ballonger, såpebobler og fargesterke flagg.

Sydde kjole til årets Pride

ELEGANT I GULT: Ruby Diamond (40) sparer ikke på stoffet når hun syr seg kjoler. Underdelen er laget av 18 meter langt stoff. Foto: Ole Martin Halvorsen

Ruby Diamond (40) hadde sittet oppe til klokken 4 i dag morges for å gjøre klart festantrekket sitt. Stoffet til skjørtet er fra stoffbutikken Stoff og Stil, og overdelen er gjenbruk fra en kjole hun laget i 2012.

– Pride for meg betyr frihet. Jeg går for meg selv i dag, jeg har da mer enn nok med meg selv, sier hun og ler.

inspobryllup
BRUD

Bryllupsinspirasjon for alle kjønn.

Glitter, paljetter og kjærlighet

ROSA SKJEGG: Rune Norum (39) til venstre med Tomas Sundeen (34) til høyre. Foto: Ole Martin Halvorsen.

– Vi har på oss glitter vel, roper Rune Norum som har gnidd rosa glitter inn i skjegget sitt (39).

Han og kompisen Tomas Sundeen (34) har på seg et hav av glitter og litt andre klær. Norum har sorte sko fra Buffalo med platåsåle, mesh genser fra ebay.com og sokker fra Adidas. Sundeen har fake Christian Louboutin sko, shorts fra Weekday, paljettjakke fra Slickitup og t-skjorte kjøpt på en reise til Kos i Hellas.

– Pride betyr muligheten til å feire livet og kjærligheten uten skam, sier gutta.

Pusete genser og bukse med kattehår

ROSA PRIDE: Line Elvåshågen (26) har matchende hår og genser. Jeg lovet henne terningkast seks, og det skal hun få. Foto: Ole Martin Halvorsen

Line Elvåshågen (26) gikk for et komfortabelt og kult antrekk. Hun hadde på seg sandaler fra Scholl som hun hadde fått anbefalt av fysioterapauten sin, buksen husker hun ikke hvor er fra, men har masse kattehår på seg og en rosa pusete genser fra Asos.

– Under Pride er alt lov. Pride handler om å feire kjærligheten i alle mulige former, det er rett og slett vakkert, sier Elvåshågen.

Med et politisk budskap

STATEMENT: Tomas Hill viser et skilt hvor det står «Fuck Trump». Det har han laget selv av papp og skojern fra Ikea. Foto: Ole Martin Halvorsen.

For Tomas Hill (27) står Pride for frihet.

– Pride betyr at man ikke trenger å passe inn i andres forventninger, sier Hill. Han har hjemmelaget skilt, og shorts, genser og solbriller fra H&M.

Les også: Sjekk Mileys dristige anntrekk på VMA.

Millitærstil for alle penga

INSPIRERT AV KRIGEN: Fra venstre: Kuwat Marsuditomo (37), Ika Bruun (39) og Dag Moen (70) foran militærbilen sin.

Kuwat Marsuditomo (37), Ika Bruun (39) og Dag Moen (70) gikk for militærstilen fra topp til tå. Klærne er bestilt fra Kina.

Marsuditomo sier det er morsomt å bli med på Pride og alle er enige om at dette er en dag som er viktig å markere.

– Med Pride står vi opp for menneskerettighetene, det er en rett å elske hvem man vil, sier Bruun og smiler.

Går for venner som har det vanskelig

FLAGGER FOR PRIDE: Kahena Wilhite (14) og Inanna Aksnes (15) koser seg i solen og er klare for å gå i paraden. Foto: Ole Martin Halvorsen

Venninnene Kahena Wilhite (14) og Inanna Akses (15) går i Pride-paraden fordi de har venner som har det vanskelig.

– Vi går fordi det er viktig at alle får være seg selv, sier Aksnes.

Wilhite har på seg fjellsko, sekk fra Nike, ullsokker, shortsen husker hun ikke hvor er fra og t-skjorten har hun fått gratis. Aksnes har på seg t-skjorte fra H&M, bukse fra Bikbok, sko fra Birckenstock, sekk fra Accesorize og smykker som hun har funnet hjemme.

Se også: Hva norske jenter gikk med på kjendisfestivalen Coachella.

Kjører på med amerikansk stil

FRI KJÆRLIGHET: Hans Kristian Buer (27) med sin søte hund gjør seg klar for Pride. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hans Kristian Buer (27) koser med hunden i forsetet på en gammel amerikansk bil. Han har på seg en snekkershorts fra Forever 21, sko fra Adidas, solbriller fra Aldo og med en t-skjorte fra Fremskrittspartiet.

– Pride for meg betyr kjærlighet, og det er veldig viktig å være her i dag. Det er viktig å fortsette å sette fokus på fri kjærlighet, sier Buer.

Rollerblades og ballonger

ALLE SKAL MED: Toini Rust (20) har kledd seg for Pride og er klar for å gå i paraden i Oslo. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Toini Rust (20) har kledd seg i fullt rollerblades-utstyr og har festet fargerike ballonger til hjelmen sin. Toppen og shortsen er fra H&M og ballongene fra Nille.

– For meg betyr Pride at alle er med, enkelt og greit, sier Rust.

Lagde toga av gullstoff

GULLKARER: Joakim Aadland (26) og Fredri Albriktsen (31) matchet hverandre i dagens parade. Foto: Ole Martin Halvorsen

Joakim Aadland (26) og Fredrik Albriktsen (31) gikk for gull i dag. De hadde sydd antrekkene med stoff fra Huskverna, og matchet det med adidassokker og sko fra Converse. For dem er Pride-Paraden en bedre feiring enn 17. mai.

– For oss betyr Pride friheten til å gå i gull. Det betyr at man skal kysse den man elsker og det handler om frihet og kjærlighet.

– Deilig å ikke bli uglesett

GÅR FOR SEG SELV: Ole Tobias (28) poserer ved Grønnland i Oslo. Han synes det er fint å kunne uttrykke seg selv litt ekstra i dag. Foto: Ole Martin Halvorsen.

For Ole Tobias (28) betyr Pride friheten til å uttrykke seg selv. Han har på seg en enkel sort kjole fra Killstore, hodepynt av sorte roser fra Cubus, smykke fra Etsy.com og hæler fra Zalando.

– Jeg synes det er så deilig med denne dagen fordi jeg kan ha på meg hva enn jeg vil og ikke bli uglesett. Jeg går slik til vanlig og, men i dag dro jeg på litt ekstra. I dag går jeg for meg selv.

Smurte seg selv inn med glitter

KLARE FOR PARADE: Ingrid Sofie (21) og Malin Molaug Lie (21) har valgt å gå i komfertable sko og med masse glitter. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Ingrid Sofie (21) og Malin Molaug Lie (21) går på Pride fordi de mener kjærligheten er for alle.

– Vi er her for å markere at alle har lov til å elske hvem de vil. Pride er helt klart bedre enn 17. mai som feiring.

Ingrid Sofie har på seg glitter (så klart), sko fra Nike, skjørt og t-skjorte fra Monki og rompetaske kjøpt på Roskilde festivalen. Lie har på seg morens 90-talls topp, bukse fra Weekday, sko fra New Balance og sort veske fra Proenza Schouler.

Går for de som ikke tørr

FRIHET OG STOLTHET: Lionel Ndayishimiye (33) og Michael Kiemesha (27) har det gøy under Pride i Oslo. Foto: Ole Martin Halvorsen

Lionel Ndayishimiye (33) og Michael Kiemesha (27) har tatt på seg finstasen. Begge går med afrikanske plagg. Ndayishimiye har på seg en kjole laget i Kongo, shorts fra H&M og sko fra Hermès. Kiemesha har på seg en afrikansk kimono, t-skjorte kjøpt på ebay.com, jeans fra Unico og sko kjøpt i San Fransico.

– Pride handler om friheten til å være seg selv og det handler om skape et inkluderende samfunn med plass til alle, sier Ndayishimiye. De går for de som fortsatt er for redde til å gå i Pride.

Blir akseptert som den hun er

BRILLEFIN: Ida Brønnodden (24) føler seg heldig som har fine venner som aksepterer henne uansett. Foto: Ole Martin Halvorsen

Ida Brønnodden (24) har på seg kjole og briller kjøpt på interrail. For henne var Pride den perfekte anledning til å endelig kunne få brukt brillene, som venninnen mente hun aldri kom til å bruke.

– I år betyr Pride at jeg får være den jeg er og det er spesielt deilig fordi alle vennene mine aksepterer meg.

Pinup i sola

PINUP: Charlotte (35) går stilfult for venner i dag. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Charlotte (35) har på seg et nydelig antrekk i ekte Pinup-stil. Klærne er kjøpt brukt. For Charlotte handler Pride om frihet.

– I dag går jeg for venner, sier hun.

– Pride betyr mangfold og skamløshet

SAMLET: Helen Ørn Gjerdrum (23), John Harald Sand (23) og Carla Melvold Merli (21) går sammen i paraden for å hylle seg selv og andre. Foto: Ole Martin Halvorsen

Helen Ørn Gjerdrum (23), John Harald Sand (23) og Carla Melvold Merli (21) går sammen i paraden. Gjerdrum har på seg en body og smykketopp fra Forever 21 og tyllskjørt fra H&M. Stand har skjørt og cardigan fra Hevn, sko fra Skopoint, øredobb fra Indiska og halskjeder fra H&M. Merli har kjøpt toppen og skjørtet i Korea og har sko fra H&M.

– Pride betyr mangfold og skamløshet. Alle er seg selv på denne politiske festen, sier Sand.

– Vi går for mennesker i andre land, og vil vise stolthet og likeverd, sier Merli.

Går for seg selv og andre

BLOMSTERDRØM: Vida Andrea (30) eller DeborahDarling som hun også heter er en soleklar favoritt under Pride-Paraden i år. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Vida Andrea (30), eller DeborahDarling som hun også heter, forteller at Pride for henne står for frihet. Overdelen er fra en butikk i Bergen og skjørtet designet av Henrik Wilhelm, en venn av henne.

– Jeg går for meg selv og alle andre.

Feirer giftemål i Pride-paraden

EGEN VOGN: Det var umulig å ikke legge merke til det lykkelige paret Eivind Bjørkgård (29 og Tom Patrick Moe (29). Foto: Ole Martin Halvorsen.

Eivind Bjørkgård (29 og Tom Patrick Moe (29) har sin egen paradevogn på Pride. De skal gifte seg og har fått antrekkene av vennene sine. De vet ikke hvor plaggene er fra. Moe er mest fornøyd med drikkebeltet han har fått rundt livet, men kan fortelle at det ikke er så mye drikke igjen.

– Pride er en kjempefin dag hvor vi kan smile, ha det bra og feire kjærligheten, sier Bjørkgård.

Deler ut kjærlighet

SUPERWOMAN: Maryam Trine Skogen (45) koser seg i sola på Pride og deler ut kjærlighet på pinne til alle som vil ha. Foto: Ole Martin Halvorsen

Maryam Trine Skogen (45) har gått for supermanndrakt fra Standard og hijab i samme farge.

– Jeg er supermuslim, sier hun og heiser armene over hodet mens hun smiler.

– Pride for meg betyr kjærlighet og frihet for alle.

Publisert: