Victoria Beckham får kritikk for å bruke tynn modell

FÅR KRITIKK: Victoria Beckham nye brillekampanje falt ikke i god jord hos publikum. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Victoria Beckham nye brillekampanje falt ikke i god jord hos publikum. Foto: NTB scanpix

Designerens nye brillekampanje får kritikk for å fremme et sykelig kroppsideal.

Victoria Beckham har gått fra Posh Spice til anerkjent motedesigner. Men nå er hun ute i hardt vær etter at hennes siste kampanje ble lansert.

Modellen i Beckhams-kampanje poserer med en beige silkebluse og rosa, løse bukser.

Det som egentlig skulle havne i fokus var de firkantede briller i skilpaddemønster, men det er modellens syltynne kropp som får publikum til å rase.

– Victoria Beckhams sjokkerende og skammelige reklame fikk meg til å føle meg fysisk dårlig, men det kommer til å ha en langt mer ødeleggende effekt på mange unge jenter. Skam deg, Victoria Beckham, skriver programlederen Piers Morgan i en spalte i Daily Mail.

Videre kaller han designeren en «skamløs og farlig hykler».

Beckham selv har foreløpig ikke uttalt seg om saken. Da hun delte bildene med sine millioner av følgere i sosiale medier skrev hun at kolleksjonen var inspirert av 70-tallet og var blitt oppdatert for «en fjærlett, frisk og moderne look».

Piers Morgans spalte har fått hundrevis av reaksjoner i sosiale medier fra folk som mener Beckham burde vite bedre, være sitt ansvar bevisst og ikke fremme et usunt kroppsideal.

Amanda Foreman er spaltist hos Wall Street Journal, også blant dem som kritiserer reklamekampanjen.

– En modell som ser ut som en tenåring med alvorlig anoreksi er ansiktet utad for Beckhams sommerkampanje. Dette er grunnen til at alle studier på sosiale medier og reklame kaller trusselen mot unge jenters psykiske helse «fryktelig».

Dette har nå gitt nytt liv til debatten om hvor skillet mellom tynn og for tynn går.

Designeren får også støtte fra folk som mener det bør være større aksept for alle typer kropper, selv om det store flertallet er bekymret og skremt over bruken av modeller som kan være sykelig tynne.

Det er heller ikke første gang Victoria Beckham har blitt beskyldt for å fremme et usunt kroppsideal.

Carina Elisabeth Carlsen er lei av begrepet plus size, se hvorfor her:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?