Nyheter

Stjernedesigner Peter Dundas delte gladnyhet

STJERNEDESIGNER: Peter Dundas fra Oslo har blant annet designet for Roberto Cavalli og Emilio Pucci, og har kledd opp noen av verdens mest celebre navn, som Kim Kardashian og Beyonce.

Den norske klesdesigneren Peter Dundas (52) har blitt far for første gang.

 • Åsa H. Aaberge
 • Malin Gaden
Publisert:

I en Instagram-post på søndag, det som var hans første farsdag, delte Dundas nyheten om at han og partneren Evangelo Bousis ble foreldre til lille Alexios Peter Bousis-Dundas 14. juni.

I posten skriver Dundas:

«Vi er nå en FAMILIE! Vi er overlykkelige over velkomsten av vår lille engel. Vi er mer enn takknemlig overfor vår fantastiske surrogat og hennes familie som var med på denne reisen med oss».

Videre takker Dundas leger, jordmor, støtende venner og staten California som lar to «guys like us» bli foreldre. Dundas sender også en beskjed til alle andre som er i samme posisjon om å ønske seg barn, og ber dem ikke miste håpet. Han oppfordrer også til å vise støtte til par som er to vordende fedre, eller to mødre.

STJERNEDESIGNER: Norske Peter Dundas har designet antrekk for noen av verdens største navn. Her sammen med selveste Kim Kardashian.

– En lang reise

I et ferskt intervju med Vogue åpner Dundas og partneren opp om å bli far og veien dit.

– Det har vært en lang reise, forteller han.

I intervjuet forteller Dundas om en følelsesladet prosess, og at sønnen kom til verden på hans egen mors fødselsdag. Dundas mistet moren da han var bare tre år.

Paret forteller at å ha venner som har fått barn via surrogati, har hjulpet dem i forberedelsene på foreldrerollen. De forteller om kjærlighet og støtte fra familie og venner, og at de ønsker å være åpne om prosessen ved å bli foreldre som homofilt par i håp om mer aksept og åpenhet.

Surrogati innebærer at en kvinne bærer frem og føder et barn for foreldrene til barnet. I Norge er det ikke tillatt per nå, men flere steder i verden er det både lov og vanlig. Som i California, hvor Dundas og Bousis nå befinner seg.

– Jeg husker da Peter og jeg dro på den første legetimen sammen. Han var ganske stille. Han sa «Jeg trodde ikke dette ville være mulig da jeg var yngre, at jeg kunne få en baby og vi kunne ha en familie». Vi skylder surrogaten vår mye, og alle surrogater der ute, sier Bousis til Vogue.

Dundas, kommer fra Oslo, og forteller at familien fra Norge ikke har kunnet besøke dem enda, men at de sender håndlagde gaver og bøker.

– Det har vært fantastisk å ha svigerforeldrene mine her. «Ev» sine foreldre og hans søstre er her, også. Babyen er veldig, veldig elsket. Veldig elsket, sier Dundas.

Anerkjent klesdesigner

Nordmannen har en lang og imponerende mote-CV. På 1990-tallet var Dundas assistenten til Jean Paul Gaultier, og var en tur innom Christian Lacroix, før han i 2002 ble sjefdesigner for italienske Roberto Cavalli. Der ble han til han i 2005 tok over sjefsrollen hos Emanuel Ungaro.

Fra 2008 til 2015 fornyet Dundas italienske Emilio Pucci, før han tok en siste tur innom Cavalli igjen 2015–2016.

Samme år besøkte MinMote designeren i Milano for et stort intervju:

NYHETER

Peter Dundas til MinMote om: Kim Kardashian, Mette-Marit og Norge

Supermodellene Lena Perminova og Natasha Poly etter show i 2016.

Det var også på denne tiden Dundas hadde en spesiell stjerne i tankene da han designet kreasjonene sine – nemlig selveste Kim Kardashian. Han kledde blant annet Kardashian opp til den stjernespekkede Met-gallaen i 2015.

– Å kle opp Kim er en fantastisk måte å begynne det nye kapittelet til Cavalli på, kunne Dundas fortelle til Vogue i 2015.

Men dette kapittelet skulle Dundas bare være med på i et par år. I 2017 gikk nemlig Dundas egne veier, og har siden designet under eget navn.

FORLOT CAVALLI: Etter flere år hos det italienske motehuset, bestemte nordmannen seg for å designe under eget navn.

Stjernespekket kundeliste

Det er ikke lett å starte for seg selv som designer i denne bransjen, men det var også kanskje derfor Dundas visste at han måtte begynne det hele med et virkelig stort smell? Samme år som han forlot Cavalli, så merket «Dundas» dagens lys for første gang. Kort tid senere så vi hans første design for sitt eget merke på en av verdens største stjerner.

Under Grammy Awards i 2017 valgte nemlig Beyoncé (39) å ta i bruk flere Dundas-antrekk under prisutdelingen.

Blant dem var en glitrende kreasjon i gull, toppet med en krone som lignet en glorie.

STRÅLER: Peter Dundas’ første presentasjon av sitt nye merke ble gjennom selveste Beyoncé under Grammy-utdelingen i 2017.

For å toppe det hele, viste også kreasjonene fra Grammy Awards frem Beyoncés voksende mage. Bare uker før opptredenen hennes på prisutdelingen, avslørte superstjernen at hun og ektemannen Jay-Z ventet tvillinger. Og dét med et av de mest likte bildene på Instagram noensinne!

PRISVINNER: Beyoncé feiret Grammy-kvelden i 2017 iført norsk design.

«Single Ladies»-sangeren hadde også på seg nok et glitrende nummer under prisutdelingen (se bilde over). Her feirer hun lykkelig over å kunne ta med seg to Grammy-statuetter etter endt kveld. En god dag for både Beyoncé og Peter Dundas, kan man vel si?

Men de gode dagene fortsatte også etter det! Siden den gang har flere store stjerner vært å se i Dundas’ antrekk. Blant dem finner vi «High School Musical»-stjerne Vanessa Hudgens, «The Vampire Diaries»-skuespiller Kat Graham og Oscar-vinner Reese Witherspoon.

VANESSA HUDGENS: Stjernen poserer på Vanity Fairs røde løper i 2019.
I 2018 var Kat Graham å se på amfARs røde løper iført en Dundas-kjole.
Denne kjolen Reese Witherspoon har på seg fra Dundas har en prislapp på hele 32 000 norske kroner.
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Super Bowl: Shakira i antrekk designet av nordmann

 2. NYHETER

  Norske Peter Dundas går solo: Her er hans første kolleksjon

 3. KJENDIS

  Se Michelle Obama i norsk design

Finn mer innhold om:

 1. Peter Dundas
 2. Beyoncé
 3. Roberto Cavalli
 4. Kim Kardashian

Relaterte artikler

NYHETER

Norske Peter Dundas: – Gøy å kle stjerner som Hailey

NYHETER

Dundas fikk stjerneskryt etter sexy visning

NYHETER

Stjerne­designer Virgil Abloh (41) er død

NYHETER

Sjekk de beste antrekkene fra Oscar-utdelingen

NYHETER

Zendaya hyllet Beyoncé

NYHETER

Kim Kardashian dropper West

SMINKE

Kim Kardashian pauser sminkemerket