Katy Perry beklager etter rasisme-kritikk

LEGGER SEG LANGFLAT: Katy Perry forteller at hun ikke var oppmerksom på at skoene kunne minne om «blackface». Foto: Reuters

Superstjernens (34) skomerke trekker to modeller fra markedet.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Katy Perrys skomerke, som blant annet blir solgt hos butikkjeden Walmart, har vært i hardt vær de siste dagene. På sosiale medier trekker flere tråder til såkalt «blackface» om to av modellene i kolleksjonen.

Det er en sandal og en slippers med samme mønster som har fått den heftige kritikken. Skoene har to øyne, gullnese og røde lepper. Slippersene er tilgjengelig i enten beige eller sort, mens sandalene er tilgjengelig i sort eller gull.

katy perry-sko

Foto: Produsenten

katy perry-sko

Foto: Produsenten

katy perry-sko

Foto: Produsenten

katy perry-sko

Foto: Produsenten

Skoene har en prislapp på 129 dollar, det vil si omkring 1.120 norske kroner.

De sorte versjonene skal nå bli trukket fra butikkene, etter kritikken om at de etterligner blackface-sminke begynte å tikke inn på sosiale medier.

– Jeg ble lei meg da jeg ble oppmerksom på at de ble sammenlignet med smertefulle bilder som kan minne som «blackface». Vår intensjon var aldri å skape noe form for smerte. Vi har fjernet skoene umiddelbart, sier Perry i en uttalelse ifølge People.

Noen mener imidlertid at kritikken har gått for langt.

– Skoene dine er ikke «blackface»! Faktisk så minner de meg om smilefjes-slippers. Hvis du har noen ekstra tar jeg gjerne et par i begge farger, skriver en Twitter-bruker.

«Blackface» er opprinnelig en type overdreven teatersminke med opphav i USA, hvor hvite skuespillere tok på seg svart sminke for å se ut som en mørkhudet person. Etter hvert ble «blackface» sett på som rasistisk og fordomsfullt.

NYHETER

Sjekk Perrys ville kjole på Grammys

De siste månedene har flere luksusmerker fått kritikk for plagg eller tilbehør som kan minne om «blackface».

Det italienske motehuset Gucci trakk nylig en genser fra markedet etter at folk reagerte og kom med beskyldninger om at den var rasistisk.

Prada la seg også langflat da de lanserte nøkkelringer med aper i sort med store lepper.

Publisert: