Tone Damli på MGP: Gjorde comeback i spesialdesignet perledrakt

HÅNDSYDD: Tone Damli i en skreddersydd jumpsuit dekket av perler i delfinalen i MGP. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Det tok fire måneder å sy hver perle på drakten for hånd, forteller Tina Steffenakk Hermansen, den norske designeren bak Tone Damlis (31) Melodi Grand Prix-antrekk. 

Publisert:

Det er elleve år siden sist Damli stod på scenen under Melodi Grand Prix. Under lørdagens delfinale i Telenor Arena fremførte 31-åringen låten «Hurts Sometimes» iført en couture (skreddersydd etter personens egne mål, journ. anm.) jumpsuit dekket av perler i forskjellige størrelser.

Tone Damli: – Gode vibber for 2020

Buksedrakten, som hadde tydelige 70-tallsvibber, er fra det norske merket TSH, som er en stor favoritt blant både bruder, kjendiser og kongelige i Norge.

- Jeg har gledet meg skikkelig til å ha den på meg, sier Damli til MinMote.

- Jeg er ganske mye mer påkledd nå enn jeg pleier å være. Men jeg føler denne drakten var skikkelig passende både for anledningen og låten, sier hun og sier hun vil ha på seg den samme drakten under finalen i Trondheim neste helg.

- Men hvis det går hele veien til finalen i Rotterdam tror jeg kanskje jeg må kjøre på enda mer, flirer hun.

NORSK DESIGN: Designeren Tina Steffenakk Hermansen (til venstre) hjelper Tone Damli med siste finish på perledrakten i designstudioet. Foto: Sinem Aktas

– Det har vært en drøm

Designeren Tina Steffenakk Hermansen forteller til MinMote at designideen bak jumpsuiten er et samarbeid mellom henne selv, Damli og NRK-stylisten Susanne Hoftun. Og arbeidet startet allerede i oktober 2019.

– Tone kom med inspirasjon og bilder til hva hun så for seg. Jeg fant materialene som var nødvendige for å skape kreasjonen og looken hun ville ha. Dette har vært et kjempespennende og fantastisk samarbeid, forteller Steffenakk Hermansen.

PÅ SCENEN: Tone Damli på scenen under delfinalen på Fornebu. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
NYHETER

Tone børstet støv av den omtalte MGP-kjolen

Perler er i vinden som aldri før, både på klær og når det gjelder tilbehør som smykker og hårspenner. Det samme gjelder markerte skuldre og bukser med sleng. Damli stylet den trendy drakten med en stram hestehale, ringer i ørene og markert sminke på øynene.

WOW-EFFEKT: – Vi har brukt hudfarget jerseyfór som glitrer gjennom perleblonden, da dette gir en ekstra wow-faktor på scenen når lyset treffer, forteller Steffenakk Hermansen. Foto: Sinem Aktas

Det er uvisst hvor mange perler som er håndbrodert på drakten. Men det er tidkrevende arbeid, og hele perle-prosessen tok over fire måneder.

– Vi har brukt hudfarget jerseyfór som glitrer gjennom perleblonden, da dette gir en ekstra wow-faktor på scenen når lyset treffer. Vi har hatt fokus på overdelen ved bruk av større perler foran, bak på ryggen og på skuldrene som fører til en flott silhuett og en edgy vibe. Jumpsuiten har også lekre slengbukseben, forteller hun og legger til:

– Det har vært en drøm å skape denne couture-kreasjonen, der hele drakten fra topp til tå er håndsydd med perler. En jumpsuit som passer perfekt til lekre Tone.

MEDDESIGNER: Tone kom selv med inspirasjonsbilder og ideer til hvordan Melodi Grand Prix-antrekket skulle designes, forteller Steffenakk Hermansen. Foto: Sinem Aktas
STYLIST: Susanne Hoftun fra NRK er stylisten Tone har samarbeidet med under MGP. Foto: Sinem Aktas
Publisert: